Eric van Tits (links) en zijn partner Nellie (midden-onder) tussen enkele medewerkers van de Sinttunnisse schoenenzaak die begin volgend jaar sluit. Foto: Diana Derks
Eric van Tits (links) en zijn partner Nellie (midden-onder) tussen enkele medewerkers van de Sinttunnisse schoenenzaak die begin volgend jaar sluit. Foto: Diana Derks

Van Tits sluit na 144 jaar de winkeldeuren

Algemeen 1.783 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Eric van Tits van de gelijknamige schoenen- en sportzaak in Sint Anthonis gaat opheffen. Een bedrijf dat onlosmakelijk met de regio is verbonden verdwijnt na 144 jaar. Woensdag 18 oktober start de opheffingsleegverkoop. 

Waarom? De geboren en getogen Sint Anthonissenaar zucht even. Het besluit om te verkopen nam hij al een tijd terug, maar valt hem zwaar. "Mijn partner is inmiddels gepensioneerd en ik kamp met de naweeën van darmkanker. We willen het wat rustiger aan gaan doen. De zaak loopt nog altijd uitstekend. Er waren verschillende overnamekandidaten. De gesprekken gingen voortvarend. Totdat duidelijk werd dat de Breestraat op korte of lange termijn helemaal op de schop gaat. Als onderdeel van de reconstructie van de N602 tussen Wanroij en Sint Anthonis. Het is echter onduidelijk wanneer dat gaat gebeuren en hoe lang dat gaat duren. Wie de zaak overneemt wil een flitsende start maken. Dat kan niet als plots de weg wordt opgebroken. Iedereen is nu afgehaakt."
Van Tits maakt daarom de keuze voor een opheffingsleegverkoop en ziet later wel wat er met zijn zaak, die 650 vierkante meter beslaat, gaat gebeuren. Toen Eric van Tits de zaak van vader Martien overnam, besloeg de winkeloppervlakte 65 vierkante meter. 18 oktober begint de opheffingsverkoop die een maand of drie gaat duren. Zo'n 10.000 paar (sport)schoenen, alle sportkledij, sportmaterialen en skies hoopt hij dan kwijt te zijn. "Namens Nelly, Eric en het hele team van 8 personen wil ik alvast alle klanten bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen", zegt Eric van Tits die toch nog een deel van zijn zaak ziet voortgezet. Hij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd als podoloog, als wezenlijk onderdeel van de schoenenzaak. "Dat onderdeel wordt door iemand ander voortgezet. Nog niet duidelijk is waar. Maar in elk geval ergens in de regio."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant