Pater Martien Konings was sinds 1983 verlamd aan beide benen.
Pater Martien Konings was sinds 1983 verlamd aan beide benen.

Millse pater Martien Konings overleden.

Algemeen 620 keer gelezen

MILL | Na ruim een week verpleegd te zijn in het ziekenhuis is donderdag 19 oktober pater Martien Konings overleden in de leeftijd van 87 jaar.

Hij is op 3 februari 1930 in Mill geboren, werd priester gewijd op 3 juli 1956 en later benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Van 1969 tot 2013 was pater Konings missionaris in Congo. In 1983 raakte hij als gevolg van een ernstige ziekte verlamd aan beide benen. Na in revalidatiecentrum in Hoensbroek aan zijn herstel te hebben gewerkt, keerde hij terug naar Congo. Daar zette hij zich vooral in voor de gehandicapten en stichtte daartoe Centre Simama.
In 2013 keerde de Millse pater definitief terug naar Nederland. Zijn werk is overgenomen door de broeders van Liefde. Broeder Jean Mbeshi heeft inmiddels de leiding van Centre Simama. In Mill zijn in het verleden diverse inzamelacties gehouden, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan het werk van pater Konings. 
De uitvaart is op dinsdag 24 oktober om 14.30 uur in de kapel van Sint Jozefklooster, Kerkstraat 65 in Nijmegen. Daarna wordt Martien begraven in de kloostertuin aldaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant