Met een sprongopslag brengt Joëlle Vilé van Fast de bal weer in het spel. Foto en tekst Jos Gröniger
Met een sprongopslag brengt Joëlle Vilé van Fast de bal weer in het spel. Foto en tekst Jos Gröniger

Flynth Fast wint spannende Limburgse volleybalderby

Sport 213 keer gelezen

GENNEP – Zonder tot groots spel te komen hebben eredivisionisten Flynth Fast en Peelpush de ruim 350 toeschouwers in Gennep woensdagavond een spannende volleybalwedstrijd voorgeschoteld. Fast trok aan het langste eind in vier sets: 25-23, 23-25, 25-22 en 25-18.

In een sfeervolle hal Pica Mare hielden beide Limburgse opponenten elkaar lang in balans. Thuisploeg Fast zocht voortdurend naar openingen, maar het Meijelse blok werd zelden gepasseerd en als dat gebeurde, haalde een speelster de bal terug. Een betere service gaf op de valreep de doorslag. Met 25-23 naam de ploeg van trainer Ziemba een 1-0 voorsprong.
Die tegenslag kwam Peelpush in de tweede set snel te boven. De bezoeksters liepen uit naar 1-5 maar na een ijzersterke services reeks van Lisa Kersten kwam Fast terug. Van 9-6 liep de roze brigade door naar 17-13.  Peelpush gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug.  Bij 19-24 in Meijels voordeel richtte Fast zich weer op maar de opleving was niet toereikend voor de setwinst. Met 23-25 trok Peelpush de stand gelijk.
De vrouwen van de Meijelse trainers Leenders en Verstappen hielden in de derde set lange tijd gelijke tred met Fast, dat bij 13-18 gezien leek. Uit geslagen positie knokten de speelster van coach Jacek Ziemba zich terug tot 21-21.  Met hoge servicedruk werd de verloren geachte set binnengehaald (25-22).
De sterke service van dit keer Nikki van der Veen sleepte Fast in de vierde set voorbij Peelpush. Van een 7-10 achterstand kwam Fast terug. Het was erop en erover. Bij 18-12 was de strijd beslist. Peelpush stelde de executie uit maar dichterbij kwam de ploeg niet.  Een Meijelse servicefout bezorgde Fast de 25-18 setwinst.
"De ervaring en onze servicedruk hebben de doorslag gegeven", vond  Ziemba. "Vooral in de tweede helft van de derde en in grote delen van de vierde set. We waren op momenten niet scherp en durfden niet door te slaan. Over het resultaat ben ik tevreden. Door de winst blijven we op koers", besloot de Poolse trainer.
Zaterdag bezoekt Fast Coolen Alterno in Apeldoorn. Een overwinning brengt Fast vaster in de top vijf van de eredivisie. Het duel in de Alternohal begint om 19.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant