5E: Sambeek weet weer wat winnen is, ook HRC'27 succesvol

Sport 366 keer gelezen

Sambeek boekte vandaag een belangrijke overwinning op streekgenoot SVS. Bas Eising was de gelukkige man in Sambeek. Ook HRC'27 wist weer te winnen. 2-1 werd het tegen Kronenberg.

HRC'27 - Kronenberg 2-1

In Afferden heeft HRC'27 gewonnen van Kronenberg met 2-1. Door de overwinning blijft HRC meedraaien in de middenmoot. Trainer Rob Ernst van HRC was niet tevreden over de wedstrijd. ''In de eerste helft verzilveren we de kansen niet waardoor het spannend blijft tot de laatste seconden.'' Net voor rust scoorde Thijs Custers de 1-0. Kort na rust was het Devin Jacobs die de 2-0 in het net wist te krijgen. Een kwartier later zorgde Kasper Welink voor Kronenberg voor de 2-1. Gescoord werd er niet meer. ''We gaven te makkelijk de 2-1 weg en daarna is het vrouwen en kinderen eerst tot het laatste fluitsignaal'' vertelt Ernst.

Sambeek - SVS 1-0

In de onderste regionen van de Vijfde klasse E heeft Sambeek een heel belangrijke geboekt. Met 1-0 werd de rode lantaarndrager SVS verslagen in een matig duel. Bas Eising benutte een vrije trap voor Sambeek. Trainer Stef van Asten was content met de overwinning. 'Het was een gelijkopgaande wedstrijd waar goed spel zelden werd getoond. Erg blij met de drie punten!'' Het laatste halfuur moest Sambeek de wedstrijd uitvoetballen met tien man door een rode kaart die Ruben op 't Veld kreeg.

RKDSO - Montagnards 4-2

Montagnards heeft weer punten verspeelt, ditmaal tegen RKDSO. Met 4-2 werd verloren. Willem van der Maazen scoorde de treffers voor Bergen. Door de nederlaag zakt Montagnards naar plek zeven op de ranglijst.

VV Holthees-Smakt - SV United 2-5

Holthees-Smakt lijkt definitief af te haken bij de subtop. Door de nederlaag van 2-5 tegen SV United valt een gat van vier punten met de subtop die lijkt te met HRC'27 dat op twee punten staat van nummer vier America. Echter vallen over twee weken punten te pakken voor de ploeg. De tegenstander is dan Kronenberg dat zich in de kelder van de Vijfde Klasse E ophoudt.