Sjors Hofmans (links) en Niels van Benthum implementeren in hun praktijk het Spier en Pees Expertise Centrum.
Sjors Hofmans (links) en Niels van Benthum implementeren in hun praktijk het Spier en Pees Expertise Centrum.

Hofmans van Benthum opent nieuw centrum

Algemeen 1.642 keer gelezen

CUIJK | Fysiotherapie Hofmans van Benthum heeft een Spier en Pees Expertise Centrum geopend in gezondheidscentrum Medipoort aan de Spinding in Cuijk. Hier focussen ze zich voornamelijk op de behandeling van klachten als hielspoor, schouderpijn, tennisarm, alsmede knie- en achillespeesklachten. "Met speciale behandelingen doen we er alles aan om de hersteltijd te verkorten", aldus Sjors Hofmans.

Hofmans legt uit: "We hebben een speciaal behandelprogramma ontwikkeld, waarbij we gebruikmaken van diverse nieuwe technieken. Denk dan aan echografie, shockwave, vliegwieltraining en EPTE. Kijk bijvoorbeeld naar hardnekkige peesklachten; cliënten hebben in dat geval ontzettend veel baat bij vliegwieltraining. Voorheen was dat niet mogelijk. Hier in Medipoort hebben we die apparatuur wel allemaal en kunnen we dus heel gericht behandelen. Daarnaast passen we hier natuurlijk ook algemene fysiotherapie toe."
Niels van Benthum gaat verder: "Voor ons was dit al lange tijd een wens, maar aan de Lavendel hadden we door ruimtegebrek de mogelijkheden niet om een Spier en Pees Expertise Centrum te realiseren. Vandaar dat we gekozen hebben voor een tweede locatie in Cuijk."
En dan meteen een locatie die ook nog eens ontzettend veel potentie heeft", voegt Hofmans daar aan toe. Hij vertelt: "Toen we hoorden dat er een gezondheidscentrum in Cuijk gerealiseerd zou worden aan de Spinding waren we meteen nieuwsgierig. We zijn dan ook blij dat ze een mooie ruimte voor ons vrij hadden op de eerste verdieping. Doordat we dit gebouw met maar liefst dertien andere zorgaanbieders delen, biedt deze plek ook veel kansen. De lijntjes met de huisartsenpraktijk zijn hier bijvoorbeeld heel kort."
Fysiotherapie Hofmans van Benthum behoort met de realisering van het Speer en Pees Expertise Centrum tot de koplopers in de branche. "In de regio zijn we uniek", aldus Van Benthum. "Landelijk zijn er inmiddels een paar centra, maar de vraag naar een gerichte aanpak van spier- en peesklachten is er absoluut. Ze komen namelijk veel vaker voor dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan schouderklachten. Die komen echt niet alleen voor bij mensen die zwaar fysiek werk doen; we zien het ook vaak bij werknemers die de hele dag voor de computer zitten. Omdat we gericht te werk gaan, heeft de cliënt naar verwachting minder behandelingen nodig. Dat is fijn. Hierdoor kan hij of zijn tenslotte snel de dagelijkse zaken, zoals werk of hobby's weer oppakken."
De aankondiging van de nieuwe locatie heeft heel wat los gemaakt in Cuijk. Hofmans: "We werden zelfs in de supermarkt aangesproken, omdat men bang was dat we de Lavendel zouden verlaten. Dat is dus niet het geval. De Lavendel is nog steeds de plek voor algemene fysiotherapie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant