Jip Meulensteen staat ook op het Metameer-podium. Ze speelt piano en zingt.
Jip Meulensteen staat ook op het Metameer-podium. Ze speelt piano en zingt.

Jenaplanleerlingen staan op open podium

Algemeen 545 keer gelezen

BOXMEER | De landelijke Vereniging CultuurProfielScholen (VCPS) bestaat tien jaar. Jenaplanschool Metameer, die in 2015 aansloot bij de VCPS, geeft dit jubileum een passend tintje met een open podium voor leerlingen in de Boxmeerse school op woensdag 8 november.

Op het schoolpodium aan de Stationsweg staan 8 november diverse jenaplanleerlingen die uiteenlopende optredens ten beste gaan geven. Muziek en dans staan daarbij centraal. Het jenaplan-open podium wordt voor de vierde keer gehouden en is voor iedereen die er één euro voor over heeft toegankelijk. Deelnemen kan niet zomaar. Leerlingen moeten auditie doen. Dat het culturele evenement populair is onder de leerlingen blijkt uit het grote aantal aanmeldingen.
De 16-jarige Evelyn Jason uit Gennep doet in elk geval mee. Zij is deelneemster vanaf het eerste uur. "Ik doe mee omdat ik heel erg van zingen hou. Ik heb nog elk jaar meegedaan. Dat ik mensen gelukkig kan maken met mijn stem levert mij veel op." Brugklasser Sanne Wijers (12) uit Boxmeer is er voor het eerst bij: "Omdat ik op de musicalschool zit en zangles heb lijkt het me heel leuk." Emma Anker uit Gennep heeft al enige podiumervaring. "Ik vind het optreden leuk, alleen en met band."
Ook Jip Meulensteen (14) is van de partij. De Beugense zit in de derde klas van het vmbo en treedt samen op met Lisanne Beckers (16, vierde klas) en Tessa Jeckmans (15, vierde klas). Het open podium aan de Stationsweg begint om 19.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant