Het MaNieFest-comité: (vlnr) Geert Spikmans, Frank van Ginkel, Birgit Holtermans, Tijs Kerkhoff, Marco Seelen en Lonneke Diemel. Op de foto ontbreekt Frans de Jong. Foto en tekst: Jos Gröniger
Het MaNieFest-comité: (vlnr) Geert Spikmans, Frank van Ginkel, Birgit Holtermans, Tijs Kerkhoff, Marco Seelen en Lonneke Diemel. Op de foto ontbreekt Frans de Jong. Foto en tekst: Jos Gröniger

Regio verbroedert 11-11 op Genneps MaNieFest

Algemeen 965 keer gelezen

GENNEP | De reeks activiteiten ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van het Gennepse stadhuis wordt zaterdag en zondag weer uitgebreid. In het stadje dat op het kruispunt van de rivieren Maas en Niers ligt vindt het tweedaagse Maas en Niersfestival plaats. Het MaNieFest dat ook aandacht heeft voor de opening van het carnavalsseizoen biedt activiteiten voor jong en oud.

De organisatie van het MaNieFest ligt in handen van carnavalsvereniging 't Bombakkes. Voor de MaNiemiddag worden de handen ineen geslagen met Theaterspeelplaats Gennep, Jong Nederland en het Sint Martinusgilde.
Traditioneel wordt het carnavalsseizoen op de elfde van de elfde geopend met een carnavalsmis in de Sint Martinuskerk. Na de kerkdienst wordt het seizoen ingeluid met elf saluutschoten op de Markt voor het stadhuis. De opening is ook het startschot voor de MaNieMiddag met een folkloristische kinderspelmiddag op de Markt. Kinderen kunnen ook lampionnen voor de Sint Martinusoptocht in de vroege avond maken. De Theaterspeelplaats zorgt samen met de kinderen en een live orkest voor een muzikale omlijsting.
In de feesttent op het Europaplein barst zaterdagavond het MaNieFest los. Op het programma staan optredens van festivalband Kenneh, Pater Moeskroen, en zanger René Schuurmans. Kaarten voor het MaNieFest zijn online te bestellen op www.maniefestgennep.nl/tickets. Ook zijn kaarten te koop bij Brasserie 't Geveltje. Het MaNieFest is dit jaar het moment waarop de Gennepse carnavalsverenigingen het seizoen gezamenlijk openen. Tijdens de avond zonder dresscode wordt ook de man/vrouw/club van het jaar bekendgemaakt.
Op zondag is de tent de smeltkroes voor carnavalsliefhebbers uit Gennep en omgeving. Duitse en Nederlandse carnavalsverenigingen uit de Euregio bouwen vanaf 11.11 uur een feest waar iedereen welkom bij is. Er zijn optredens van de Party Kryner, joekskapellen, dansgardes en Europees Kampioene gardedans Kim van der Venne. Voor meer info: www.maniefestgennep.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant