De scheidingscafé-medewerkers met (vlnr) Monique Senssen, Marjan Sewalt, Rianne Hillenaar, Dré Teeuwen, Huub Derksen en Martijn Willems.
De scheidingscafé-medewerkers met (vlnr) Monique Senssen, Marjan Sewalt, Rianne Hillenaar, Dré Teeuwen, Huub Derksen en Martijn Willems.

Scheidingscafé gaat door, voorziet in een behoefte

Algemeen 837 keer gelezen

BOXMEER | Scheiden doet lijden luidt het spreekwoord. Wie er mee te maken krijgt, belandt vaak in een emotionele rollercoaster. Er is boosheid, verwarring en misschien wel opluchting. Tussen alle emoties door moeten zaken worden geregeld. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Bij wie klop je aan? Het Scheidingscafé Land van Cuijk biedt uitkomst.

"Elke scheiding is weer anders", zegt Huub Derksen, financieel- en hypotheekdeskundige bij Lambert Blonk Assurantiën. "Zijn er wel of geen kinderen bij betrokken, is er een eigen woning, wat is van wie en ga zo maar door. Het scheidingscafé kan bij veel vragen uitkomst bieden. Zowel mensen die gehuwd zijn, of zijn geweest, als samenwoners kunnen terecht bij ons."
'Ons' zijn notaris Dré Teeuwen uit Boxmeer, advocaat Monique Senssen-Franssen van Vaessen Advocaten uit Cuijk, mediator Rianne Hillenaar van Eerstmediation.nl uit Cuijk, financieel adviseur Huub Derksen van Lambert Blonk Assurantiën uit Boxmeer, makelaar Martijn Willems uit Cuijk en kindbehartiger Marjan Hulzink van Counseling en Psychotherapie uit Cuijk. Zij vertegenwoordigen de zes disciplines die bij scheidingen aan bod kunnen komen. Martijn Willems zegt zich in een topgezelschap te bevinden. "Het zijn stuk voor stuk Champions League-bedrijven die allemaal al hun sporen hebben verdiend. Daarmee wil je graag voetballen."
Het Scheidingscafé Land van Cuijk is dinsdag 14 november toe aan de vierde en voor dit jaar laatste editie. Derksen heeft goed nieuws: "Volgend jaar gaan we ermee verder. De behoefte is er en blijft ook. Het aantal scheidingen stijgt van 1 op 3 naar 2 op 4."
Dinsdag 14 november is om 19.30 uur het vierde scheidingscafé in De Weijer in Boxmeer. Op laagdrempelige wijze kan iedereen gratis terecht met alle vragen over scheiden. Bezoekers kunnen in een kort persoonlijk gesprek hun eigen vragen bespreken met de deskundige van hun keuze. Vragen kunnen betrekking hebben op de periode voor de scheiding, de procedure zelf maar ook de periode erna. Als er nieuwe partners komen spelen veel onderwerpen opnieuw op. De inloopavond is van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant