Er loopt een onderzoek naar de (verkeers)veiligheid bij spoorwegovergang Sint Anthonisweg in Boxmeer. Foto: Diana Derks
Er loopt een onderzoek naar de (verkeers)veiligheid bij spoorwegovergang Sint Anthonisweg in Boxmeer. Foto: Diana Derks

Verkeersveiligheid Boxmeer als thema gespreksavond

Algemeen 432 keer gelezen

BOXMEER | Raadsfracties roerden al eerder de verkeersproblematiek in de gemeente Boxmeer aan. Ook het college ziet in dat de verkeersveiligheid een belangrijk onderwerp is. Daarom wordt 18 januari volgend jaar een thema-avond voor de raad erover belegd.

Dat laten B en W weten in antwoorden op vragen van het CDA dat eerder via social media aandacht vroeg voor de verkeersveiligheid. Daaruit kwamen achttien plaatsen in de gemeente naar voren waar volgens inwoners vooral fietsers en wandelaars kwetsbaar zijn voor ongelukken.
Het college zegt eveneens met regelmaat meldingen te krijgen van inwoners, scholen en wijk- en dorpsraden over verkeersonveilige situaties. Van de achttien onveilige plekken die het CDA opvoert zeggen B en W er daarvan al verschillende in beeld te hebben. Over knelpunten bij spoorwegovergangen kan B en W het volgende zeggen: 'Er loopt nu nog het onderzoek naar de (verkeers)veiligheid bij spoorwegovergang Sint Anthonisweg in Boxmeer. Prorail is in het kader van het programma Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO) bezig om knelpunten rondom overwegen inzichtelijk te maken en mogelijk op te lossen. We hopen dat dit onderzoek dan zover is afgerond dat we dit aan de raad kunnen presenteren.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant