Een brand die dinsdag 17 oktober een boerderij op de Haart in Beugen verwoestte, Foto: SK-Media
Een brand die dinsdag 17 oktober een boerderij op de Haart in Beugen verwoestte, Foto: SK-Media

Limburgse brandweer helpt Boxmeer en Sint Anthonis uit de brand

Algemeen 1.740 keer gelezen

REGIO | Vanaf oktober draaien de brandweerofficieren van Limburg-Noord uit de regio Venray mee in het rooster van Brabant-Noord ter versterking van het district Land van Cuijk. Indien nodig worden zij ingezet in een gedeelte van de gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer. Twee nieuwe Officieren van Dienst in regio Brabant-Noord worden nu opgeleiden zijn na de zomer van 2018 klaar om ingezet te worden.

Afspraken
De Officier van Dienst (OvD) geeft leiding aan de brandweereenheden bij een incident. Dit gebeurt bij incidenten als bijvoorbeeld meer dan één blusvoertuig of redvoertuig nodig is. OvD-en hebben landelijk dezelfde opleiding, daarom is het mogelijk om over regiogrenzen heen te werken. Daarnaast zijn de collega's geschoold in de procedures van Brandweer Brabant-Noord en beschikken zij over een tablet op het OvD-voertuig om te kunnen beschikken over operationele informatie.

Tijdelijkheid
De samenwerking tussen Brabant-Noord en Limburg-Noord duurt voorlopig één jaar en wordt in die periode regelmatig geëvalueerd. Naast het helpen van een buurregio, biedt deze samenwerking ook de kans om ervaring op te doen in interregionale uitwisseling. Dat geeft de regio's meer mogelijkheden en flexibiliteit bij het inroosteren van personeel. Bovendien maakt samenwerking tussen brandweerregio's het mogelijk om het sneller de juiste man op de juiste plek te krijgen.
Kevin Wolter, manager afdeling Incidentbestrijding: "Brandweer Brabant-Noord zit door onvoorziene omstandigheden met een tijdelijk tekort aan enkele OvD-en. Het is dan niet meer dan logisch dat je over de grenzen elkaar helpt waar mogelijk. Voor onze OvD-en is het een mooie gelegenheid extra gebiedskennis op te doen. Daarnaast zou ik het prettig vinden dat andere regio's Veiligheidsregio Limburg Noord ook helpen als wij een probleem hebben wat we niet meteen zelf kunnen oplossen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant