Karin Starkenburg in haar massagepraktijk in Boxmeer. Foto: Diana Derks
Karin Starkenburg in haar massagepraktijk in Boxmeer. Foto: Diana Derks

Sportmassage bij Your Vital Body helpt jong en oud verder

Algemeen 779 keer gelezen

BOXMEER | Pijn in nek en schouders, hoofdpijn, 's morgens al een moe gevoel, 's avonds ook, de dagen vallen zwaar, iedereen heeft er wel eens in meer of mindere mate last van. Een verkwikkende sportmassage doet wonderen bij dergelijke stressklachten.

Vraag maar aan Karin Starkenburg (48) van (sport)massagepraktijk Your Vital Body op het Zand in Boxmeer. In haar drukke praktijk ziet ze haar klanten na een op maat gesneden behandeling uitgerust en met nieuwe energie vertrekken. "Massages werken rustgevend en pijnstillend. Dat zijn geen fabeltjes. Je hoort het van klanten terug. Onlangs was hier een jonge vrachtwagenchauffeur met spanningshoofdpijn. Hij zat thuis. Een paar keer was hij hier, volgende week gaat hij weer aan het werk."
De Rijkevoortse stelt dat sportmassage beslist niet alleen voor jongeren is bedoeld. "Als ik ouderen vertel dat sportmassage ook een mogelijkheid voor ze is, willen ze dat wel eens proberen. En ze vinden het heerlijk. Het is bedoeld voor iedereen. Bij sporters gebruik je meestal andere technieken. Bij hen wring je als het ware de spieren uit, zodat ze zich weer kunnen vullen met vers bloed. Hier komen verschillende sporters; van tennissers tot paardrijdsters, van triatleten tot hardlopers. Ouderen hebben vaak arthroseklachten. Dat kan niet genezen. Maar met gericht masseren kun je de klachten aanmerkelijk verlichten."
Meestal geeft Karin Starkenburg, die ook het diploma Blessurepreventie aan de muur heeft hangen, drie massages in drie weken - 'Voldoende rust inlassen is belangrijk' - daarna wordt met de klant de stand van zaken opgemaakt.
Een massage van een half uur kost 30 euro, een uur 40 euro en anderhalf uur 50 euro.
Een afspraak maken kan telefonisch (06.29297161) of via de mail: Karin@yourvitalbody.nl.
Zie ook www.yourvitalbody.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant