Speld van Verdienste van de gemeente Mook en Middelaar.
Speld van Verdienste van de gemeente Mook en Middelaar.

Speld van Verdienste voor Theo Schobben

Algemeen 544 keer gelezen

MIDDELAAR | Theo Schobben (67) uit Middelaar heeft van burgemeester Willem Gradisen vrijdagmiddag de Speld van Verdienste van de gemeente Mook en Middelaar uitgereikt gekregen.

Theo Schobben was van 1990 tot 2010 penningmeester van tennisvereniging De Heikant in Middelaar. Hij zorgde ervoor dat de vereniging de overstap kon maken van gravel- naar kunstgrasbanen en dat het houten clubgebouw vervangen werd door een prachtige nieuwe accommodatie. Daarnaast verrichtte hij allerlei hand- en spandiensten zoals het onderhoud van de banen, schoonmaken en het draaien van bardiensten.
De kerk van Middelaar nam een bijzondere en heel grote plaats in bij Schobben. Van 1993 tot heden is hij onder meer penningmeester in het parochiebestuur. Behalve zijn bestuurstaken deed Schobben ook de boekhouding van de stichting Wellens te Haaf en regelde de pachtzaken met boeren die land van de kerk pachten. Het Parochiebulletin werd ook jarenlang door hem verzorgd en dit bezorgde hij dan bij de bezorgers: alles op de fiets.
Ook is hij sinds 2010 actief als chauffeur en begeleider voor cliënten van Zorgcentrum Norbertushof in Gennep en bij de Algemene Hulpdienst Mook, Middelaar en Molenhoek.
Vanuit de KBO Middelaar was hij vier jaar vrijwillig ouderenadviseur vanuit het 75-plus project van de gemeente, vanaf 2014 tablet-coach, vier jaar secretaris van de KBO en vanaf 2010 hielp hij ouderen bij kleine en grotere klussen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant