Het Graafse stadhuis in het licht.
Het Graafse stadhuis in het licht.

Verlichting stadhuis Grave: zuiniger in onderhoud en prettiger uitstraling

Algemeen 310 keer gelezen

GRAVE | De verlichting van het Graafse stadhuis wordt aangepakt omdat buurtbewoners de huidige verlichting als hinderlijk ervaren. Het nieuwe licht krijgt een prettigere uitstraling en is zuiniger in onderhoud. 

Rondom het stadhuis in Grave staat nu speciale straatverlichting in de vorm van masten. Per mast zijn drie spots aangebracht die niet alleen de straat verlichten maar ook het gebouw aanstralen. 
In het verleden is al enkele keren geprobeerd om de hinder weg te nemen, onder andere door iets minder felle lampen in de spots te doen en door ze anders te richten. Het hielp niet.
Reden voor het gemeentebestuur om de firma Dynniq om advies te vragen. Deze firma heeft in de binnenstad van Grave – in samenwerking met de Wijkraad Binnenstad – de bekende 'antieke' lantaarnpalen omgebouwd en voorzien van energiezuinige LED-verlichting. De gemeentehuis-verlichting wordt nu ook vervangen door LED-verlichting. De oranje kleur wordt daarmee gewijzigd in warm-wit. Naar verwachting levert de wijziging ook een verbetering van de verlichting aan de zijde van het busstation op. Er is bij één mast een proef gehouden en omwonenden hebben aangegeven tevreden te zijn met de nieuwe verlichting. Reden om nu ook de andere masten aan te pakken. Het werk wordt een dezer weken uitgevoerd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant