Afbeelding

Opel en Renault steeds populairder als occasion in Nederland

Zakelijk 410 keer gelezen

Voor veel mensen is de aantrekkelijke aanschafprijs van een occasion en de geringe afschrijving een belangrijke drijfveer om een tweedehands auto aan te schaffen. De tweedehandsautomarkt is een levendige sector waarin ook de betrouwbaarheid en duurzaamheid van auto's een belangrijke rol spelen. Wie namelijk een occasion aanschaft, wil zo lang mogelijk rijden zonder al te veel onderhoudskosten. Als een automerk populair is op de tweedehandsautomarkt, dan is dit een signaal dat zijn modellen de tand des tijds waarschijnlijk goed doorstaan. Reden te meer om de populariteit van de verschillende automerken onder de loep te nemen alvorens een tweedehands auto aan te schaffen.

wijkopenautos.nl heeft onlangs onderzoek gedaan naar de door hen meest getaxeerde auto's in Nederland tussen 2014 en 2017. Hieruit blijkt dat Volkswagen in Nederland verreweg de meest getaxeerde auto is. Het imago van deze Duitse auto is al jarenlang, onder zowel jong als oud, zeer stabiel. In de periode van het onderzoek is het geen enkel automerk gelukt om Volkswagen van zijn troon te stoten. Wanneer we kijken naar de tweede en derde plek in de top-10 van meest getaxeerde automerken, dan zijn er een aantal opmerkelijke veranderingen te zien. In 2014 werd de top-3 namelijk volledig gedomineerd door Duitse automerken. De luxe merken BMW en Mercedes namen respectievelijk de tweede en derde plek in. In 2017 zijn deze merken afgezakt naar de vijfde en zesde plek in de top-10. De grote stijgers zijn Opel, op de tweede plek, en Renault op de derde plek. De Franse merken worden dus steeds populairder als occasion, want ook Peugeot maakte een flinke opmars in de top-10 van achtste plek in 2014 naar de vijfde plek in 2017.

Tussen de verschillende provincies zijn er een aantal opmerkelijke verschillen te zien in het aantal getaxeerde occasions. Zo staat Volvo overtuigend op de tweede plek in Drenthe en schaft men in Groningen, naast Volkswagen, de meeste tweedehands Peugeots aan. Noord-Brabant volgt de heersende trend in Nederland. Brabanders kiezen het meest voor een tweedehands Volkswagen en Opel en Renault staan op een gedeelde tweede plek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant