Rick van Aalst heerst in zijn keepersgebied hier nog in Vinkelse dienst.
Rick van Aalst heerst in zijn keepersgebied hier nog in Vinkelse dienst.

3D/3C: Nooit Gedacht nog onder de doelstelling, Excellent krijgt koploper DAW op bezoek

Voetbal 384 keer gelezen

Als de regen zich een beetje koest wil houden ligt er weer een volledig programma voor ons. Wat deze redactie opvalt de laatste tijd is wat voor massale blessurelijsten trainers elke week opdreunen. Moeten spelers zich soms niet eens afvragen of twee maal trainen, zaalvoetballen en zondags spelen past bij de gehanteerde levenswijze?  Hoe dan ook zondag start periode-2. Na het weekend nog drie wedstrijddagen in de bekende donkere dagen voor de Sint en Kerst. Dan maken we de balans op voor een kleine evaluatie. Bij Excellent in Oploo staat Michiel Jans nog steeds als trainer vermeldt, maar dit is inmiddels John Janssen. Jans is nu trainer bij Juliana in Mill. 

Door: Peter Kuijpers.

Eigenlijk missen we Avanti'31 wel een beetje in 3D Zuid-1. Nu gescheiden van tafel en bed spelend in 3C van Zuid-1. Trainer Henry van Wanrooy heeft dezelfde gedachte. Van Wanrooy: "Het voetbal in deze klasse is echt beter dan in 3D, maar de gezelligheid en publiek was in 3D beter en talrijker."  Wilhelmina staat voorlaatste en mag geen problemen geven voor de Schijndelaren. Van Wanrooy: "Aanstaande zondag de wedstrijd tegen Wilhelmina waar wij weer met zijn allen bij de les moeten zijn en iedereen het uiterste uit zichzelf moet halen. Wij zijn geen team die zo maar een tegenstanders weg speelt. Belangrijk is dat we niet in paniek raken als er een paar wedstrijden verloren worden, maar vertrouwen blijven houden in elkaar en de eerder gespeelde wedstrijden waar wij de zestien punten verdiend gepakt hebben. Het is een fantastische prestatie dat we uit acht wedstrijden zestien punten hebben met veertien goals voor wat er meer hadden moeten zijn en wat veel belangrijker is acht doelpunten tegen. Wij gaan elke week voor het maximale en dat zijn drie punten. Echter dat wat net zo belangrijk is, misschien nog wel belangrijker, de ontwikkeling van de speler individueel en als team gezamenlijk. Dat tilt ons vanzelf naar een hoger niveau."

3C Zuid-1 Haarsteeg –Schijndel/De Wit
Datzelfde verhaal geldt ook wel voor Schijndel dat we liever in 3D hadden gezien. Wel beangstigend is dat de club, gelijk aan de afgelopen drie seizoenen, opnieuw onderin hangt. Voer voor psychologen dat dit Schijndel wederom overkomt. Zondag speelt de club uit naar Haarsteeg dat met drie punten minder dan Schijndel op een voorlaatste plek staat. Winst in Haarsteeg is goed voor de stand, maar zeker ook voor het moraal. Scheidsrechter Van der Zwan (Sr) fluit om 14.30 uur voor het begin aan de Priemsteeg in Haarsteeg.

Derde klasse D Zuid-2
Vianen Vooruit – Boekel Sport
Boekel Sport won zondag eindelijk weer eens. Veel pijn en zweet, maar de winst was er voor het team van John Elbers. Zondag reizen de Boekelaren af naar Vianen onder de rook van Cuijk of 'Kuuk' wellicht. Vianen Vooruit verloor voor de laatste maal op 15 oktober in Oploo bij Excellent. Dus echt klagen doet trainer Niels Voet niet lijkt ons. Zondag Boekel Sport dat normaal gesproken een team is voor hoog in het linkerrijtje. Of de winst zondag op Nijnsel een aanzet was voor de weg omhoog zal zondag blijken om 16.30 uur aan de Koebaksestraat in Vianen. 



Tom van Dalen gaat voor de winst naar Stormvogels'28

Stormvogels'28 – Volkel
Een 'Verre' voor Volkel komende zondag. Daar zal overigens niemand wakker van liggen. De vraag die veel belangrijker is: hoe zal het team zich houden na de deceptie van zondag. Stormvogels'28 met een doelsaldo van tien tegen tien is koploper van het rechterrijtje. Volkel weet wat het te doen staat waar het vorig seizoen voor de nacompetitie nog werd uitgeschakeld door de ploeg uit Siebengewald. Volkel trainer Tom van Dalen blikt nog kort terug naar afgelopen zondag: "Wij hebben zondag verloren van een feller en effectiever Sparta. Wij hebben de kansen gehad in de eerste helft en na rust niet meer gevoetbald. Dit is een teleurstelling die wij gaan verwerken deze week. Zondag staat een lastige uitwedstrijd op het programma. We hebben vorig jaar nog in de nacompetitie tegen Stormvogels'28 gespeeld en daar zitten wat toppers bij in aanvallend opzicht. We gaan met onze fitte groep er alles aan doen om deze kater weg te spoelen en een goede start in de tweede periode te maken."

Nijnsel/TVE – Hapse Boys
Nijnsel verloor zondag met één doelpunt verschil bij Boekel Sport. Een late pingel wees alsnog de thuisclub als winnaar aan. Zondag komt Hapse Boys uit Haps naar Nijnsel al zal u dat laatste niet verbazen. De groen-zwarten spelen als andere jaren voor lijfsbehoud, maar zijn soms meesters in de counter. Wakker blijven dus, maar wel winnen.



Kunstgras voor het bar slechte veld van Vitesse'08

Vitesse'08 – Berghem Sport
Twee teams die het alles behalve gemakkelijk hebben. Berghem Sport draagt de rode lantaarn en daar heeft niemand in Berghem rekening mee gehouden. Hoe kan een team zo in een dip vallen is voer voor psychologen en niet op de laatste plaats voor trainer Dennis Kroes van de club. Zondag was er een puntje thuis tegen Stormvogels'28 en dat werd bejubeld. Vitesse'08 presteert nog niet naar behoren. Trainer Fabian Krebbers verengde onlangs zijn contract voor nog een jaar op Sportpark De Heijkuul. Na twee gelijke spelen in de afgelopen wedstrijden, zondag wellicht tijd voor een bescheiden driepuntertje.



Wolf Wannet zondag naar Laarbeek

Sparta'25 – Nooit Gedacht
De Geffenaren blijven ver achter in vergelijk met afgelopen seizoen. Eind november had Nooit Gedacht 23 punten verzameld waar nu, met nog één duel te gaan, een schamele negen punten achter de Geffenaren prijkt. 'De dood heeft altijd een oorzaak' luidt het spreekwoord en hierbij zal trainer Wolf Wannet ongetwijfeld instemmend bij knikken. Een zware opgave voor hem komend weekend op 't Heereind in Beek en Donk. Sparta'25 dat afgelopen week Volkel een hele zure zondag bezorgde. Scheidsrechter De Kleine fluit om 14.30 voor de aftrap van het duel.



Rick van Aalst heerst in zijn keepers gebied. Hier nog in dienst bij EVVC (Foto: Peter Kuijpers)

Excellent – DAW
Trainer  John Janssen van Excellent peurde vier punten uit de laatste twee wedstrijden met Excellent. De 5-0 op Boekel Sport was er een met een Boekels verhaal. Vorige week sleepte de ploeg uit Oploo een puntje weg uit het treffen bij Hapse Boys. Zondag komt DAW, de huidige koploper in de derde klasse D, dat zondag zomaar periode-1 in de schoot kreeg geworpen. Natuurlijk moest het zelf wel winnen, maar de ploeg in vorm stelde niet teleur. Andere koek heet dat dan voor gastheer Excellent en vanzelfsprekend zijn de gasten uit Schaijk de te kloppen favoriet. Met het makkelijk scorende duo Mark en Corik Megens en opkomend Robert Knipping , krijgt Janssen een hele kluif te verwerken zondag. Doelman Rick van Aalst had zondagavond nog een heel verhaal over de wedstrijd. Maar zijn tekst was in versneden Roemeens of oud Fins en onverstaanbaar. Feit is wel dat de bijkans klasbak  van DAW na zijn succesperiode bij EVVC opnieuw in een goed voetballend team is gekomen dat niet voor niets de ranglijst aanvoert in 3D. Scheidsrechter bij het duel is de man uit Heeswijk Christ-Stan van Daal.

Handel – Olympia'18
Een behoorlijke ploeg die vaak mee doet om de hoogste prijzen. Die kwalificatie past de ploeg uit Boxmeer wel. Een leuk ijkmoment voor trainer Tom Jacobs: "Ja inderdaad een mooi meetmoment voor ons. Wij gaan altijd voor een succesje op de zondag dus ook tegen Olympia. Wij hebben een ploeg die van iedereen kan winnen en we zijn dit seizoen pas een maal kansloos geweest en dat was tegen Volkel. Tegen DAW hadden we gewoon een erg slechte eerste helft daar schrok ik wel een beetje van. Daar stond een ontzettend strijdlustige tweede helft tegenover en was het eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Helaas viel de goal aan de andere kant. Van Olympia weet ik weinig. Ik heb vernomen dat ze een goede ploeg hebben die vooral aanvallend veel kwaliteiten heeft. Wij gaan ons gewoon weer voorbereiden door naar onze eigen speelwijze te kijken die nog volop in ontwikkeling is. Hopelijk halen we dan zondag weer een hoog niveau en met de strijdlust van de tweede helft tegen DAW moet dat genoeg zijn voor een mooie uitslag." Scheidsrechter Peter Theunisz fluit om 14.30 uur voor het begin.

Programma derde klasse D:
Vianen Vooruit-Boekel Sport
Stormvogels'28-Volkel
Nijnsel/TVE-Hapse Boys
Vitesse'08-Berghem Sport
Sparta'25-Nooit Gedacht
Excellent-DAW
Handel-Olympia'18

Programma derde klasse C Zuid-1
Avanti'31-Wilhelmina
Nieuwkuijk-FC Engelen
Real Lunet-Zwaluw VFC
Taxandria-Sint Michielsgestel
Haasteeg-Schijndel/De Wit
RKDVC-Vlijmense Boys
BMC-ODC

Stand derde klasse D:
1.DAW 8-19
2.Volkel 8-18
3.Sparta'25 8-17
4.Nijnsel/TVE reclame 8-13
5.Olympia'18 8-12
6.Handel 7-11
7.Vianen Vooruit 8-11
8.Stormvogels 8-10
9.Nooit Gedacht 8-9
10.Excellent 8-7
11.Boekel Sport 8-7
12.Vitesse'08 8-6
13.Hapse Boys 7-4
14.Berghem Sport 8-4

Stand derde klasse C Zuid-1
1.Real Lunet 8-20
2.ODC 8-18
3.Zwaluw VFC  8-16
4.Avanti'318-16
5.BMC8-15
6.FC Engelen8-15
7.RKDVC 8-13
8.Sint Michielsgeste l8-12
9.Vlijmense Boys 8-9
10.Nieuwkuijk 8-8
11.Taxandria 8-8
12.Schijndel/De Wit 8-6
13.Haarsteeg 8-3
14.Wilhelmina 8-1

Wolf Wannet met Nooit gedacht naar Sparta'25
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant