De volleybalsters van eredivisionist Flynth Fast wisten in Zwolle slechts één set naar zich toe te trekken.
De volleybalsters van eredivisionist Flynth Fast wisten in Zwolle slechts één set naar zich toe te trekken.

Kwakkelend Flynth Fast loopt in Zwolle tegen verlies aan

Sport 117 keer gelezen

ZWOLLE | Flynth Fast blijft in de hoek waar de klappen vallen. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis leed zaterdagmiddag opnieuw een nederlaag. In het Landstede Sportcentrum Theater voor de sport was geen hoofdrol weggelegd voor Fast. Met 3-1 (25-17, 23-25, 25-11 en 25-18) was de nummer vijf in de eredivisie Regio Zwolle Volleybal de betere ploeg.

De waslijst aan geblesseerden bezorgde trainer Jazek Ziemba vooraf hoofdbrekens. De langdurig geblesseerden Joska Fransen en Gaya Neeskens staan voorlopig buitenspel, de comeback van routinier Steffie Janshen is aanstaande. Afgelopen week haakte middenaanvalster Lynn Blenckers af door een complicatie na een kaakoperatie. Diagonaal Nynke Rovers, die uitkomt in het satelietteam van Activia in Sint Anthonis, keerde terug bij Fast. Haar huidige ploeggenoten Carman Aarns en Lara Hendriks hoorden ook tot de FAST-selectie.
Voor de meegereisde supporters op de tribune en de gehavende ploeg binnen de lijnen begon de strijd weinig hoopgevend. Thuisclub Zwolle liep snel uit naar 5-0. Even zo snel poetste Fast die achterstand weg, om tot 12-12 gelijke tred te houden. Op een nieuwe demarrage bleef de Roze Brigade het antwoord schuldig. Zwolle sloeg een gat naar 16-12 en Fast was gezien.
Na de 25-17 in de eerste set hield Fast in de tweede Zwolle goed bij. Met overtuiging en bij vlagen goed spel slaagde de ploeg erin bij 10-10 weg te lopen. Bij 10-16 leek de strijd beslist. Bij 12-19 raakten de speelsters van Ziemba de draad weer kwijt. Zwolle nam het heft over en kwam op 20-19. Fast slaagde er toch in de set met 23-25 naar zich toe te trekken.
Van de getoonde overtuiging, passie en aanvalskracht was vanaf de derde set niets meer te bespeuren. Zwolle walste in de derde set over de worstelende opponent. Onduidelijkheid over de wissels bij Fast zorgden voor uitstel van executie. Met 25-11 werd de gastploeg op 2-1 achterstand gezet. In de vierde set gaf Fast de score met 25-18 een draaglijker aanzien.
Ziemba wilde zich na afloop niet verschuilen achter de waslijst aan geblesseerden. "De passing was slecht en we toonden te weinig lef. Aanvallend maakten we de verkeerde keuzes. Toch hadden we hier een punt kunnen pakken."
In de bijlage treft u een foto van de ziekenboeg en een wedstrijdmoment.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant