5G: Estria blijft winnen, WHV haalt keihard uit tegen Ruwaard, eerste winst De Willy's

Voetbal 493 keer gelezen

Estria blijft na negen wedstrijden ongeslagen. De koploper in de vijfde klasse G won dankzij goals van Bart Cruisen, Ivo Rossen en Roel van de Bogaert met 0-3 van Toxandria. De grootste uitslag vandaag was die bij WHV tegen sv Ruwaard. De arme hekkensluiter uit Oss verloor met 9-1.

Gassel blijft Estria op zes punten volgen. Vandaag was de runner-up een maatje te groot voor Odiliapeel. Met rust hield de thuisploeg de schade nog beperkt. Alleen Pieter van Bommel scoorde. In de tweede helft liep Gassel via Cas van Houtum en Guido Sprengers uit naar 0-3, waarna Sjoerd van de Laar de spanning iets terugbracht. Het slotakkoord was voor Joris van Raaij: 1-4.

WHV - Ruwaard 9-1
WHV had het in de eerste helft nog moeilijk met een verdediger Ruwaard. De Loosbroekers kwamen via Ramon Kezer wel op voorsprong, maar die treffer werd afgekeurd. Na 21 minuten viel wel de 1-0. Een goede aanval via Yorick van de Rakt werd uiteindelijk door Thijs Lunenburg goed afgerond. De ban was gebroken en 6 minuten later was het 2-0 toen een vrije trap van Teun van Mil door Brian Heurkens in eigen doel werd gekopt. Deze stand bleef tot aan de rust staan. Na rust kwam WHV echt op gang. In vier minuten tijd scoorde WHV vier keer en was de tegenstand van Ruwaard gebroken. Een corner van Teun van Mil werd door Thijs Lunenburg bij de eerste paal verlengd waarna verdediger Niels van der Wielen van dichtbij de 3-0 binnenkopte. Hierna een corner van de andere kant die Van de Rakt strak inbracht en Thijs Lunenburg hard binnenkopte. De geelzwarten waren los en vanaf de aftrap paste linksback Thomas Bosch de topscorer Van de Rakt in die vanaf rand 16 bekeken de 5-0 binnen schoof. De 6-0 was van Roel Lunenburg op aangeven van zijn broer Thijs. Hierna deelde de ploeg van Ger Romeijnders nog een speldenprik uit toen door slecht verdedigen Saboer Wardak WHV-goalie Bram van der Pas wist te verschalken: 6-1. Thijs Lunenburg scoorde de 7-1 op aangeven van Van de Rakt en Roel Lunenburg bekroonde zijn goede invalbeurt met zijn tweede doelpunt. De laatste treffer was er een uit het boekje. Laatste man Roy van der Wielen speelde strak in op Thijs Lunenburg die met een prachtige bal achter het standbeen de snelle Van de Rakt bediende. Hij bleef een op een met de 45-jarige doelman Tekin Bilsel koel en schoot beheerst raak 9-1. WHV ging nog op zoek naar de tiende treffer maar de tijd was tekort om ook deze nog te scoren. "De uitslag doet pijn en het doet vermoeden dat we compleet weggespeeld zijn", aldus Ruwaard-trainer Ger Romeijnders. "Maar een goal was buitenspel, er zat een eigen goal bij en van de negen doelpunt vier uit een standaardsituatie. Al doet dat evengoed pijn."

De Willy's - VCO 3-0
De eerste overwinning van De Willy's dit seizoen is een feit. VCO werd met 3-0 aan de kant gezet. Bart Derks en Stein Jacops bepaalden de ruststand op 2-0, Job van de Straaten maakte er tien minuten voor tijd 3-0 van. Volgens trainer Jeroen Denissen werd in de eerste helft de basis gelegd door meteen opportunistisch te starten met veel druk en energie in de duels te leggen. "Dat betaalde zich snel uit met de 1-0. Er waren daarna kansjes over en weer maar ik vond ons de gevaarlijkste ploeg. In de tweede helft hebben de jongens hard gewerkt maar zagen we minder goed voetbal. VCO probeerde tot aanvallen te komen maar creëerde weinig waardoor wij in de omschakeling hadden moeten toeslaan maar dat uiterst onzorgvuldig deden. Uiteindelijk nog een leuke aanval wat de 3-0 opleverde. Een lekkere uitslag en tevens de eerste overwinning."