(Foto: Peter Kuijpers)
(Foto: Peter Kuijpers) Foto: Peter Kuijpers

Veel doelpunten in vijfde klasse E

Voetbal 441 keer gelezen

In de 5e klasse E vielen er doelpunten in overvloed. Door Holthees-Smakt en  HRC'27 werd drie keer gescoord. Tot verloren bij de teams met 4-3. Het Bergense Montagnards boekte de kleinst mogelijke overwinning in Swolgen. De Noord-Limburgse teams zijn terug te vinden in de middenmoot. Hekkensluiter blijft SVS uit Stevensbeek dat met 6-2 verloor.

SV Lottum – HRC'27 4-3
Vijfdeklasser HRC'27 heeft de weelde van een flitsende start niet kunnen weerstaan. De Afferdenaren kwamen in het Rozendorp binnen 15 minuten op 0-2 door goals van Thijs Custers (2e) en Patrick van Santen (15e). Gastheer Lottum sloeg ook snel terug want na 22 minuten was de stand 2-2 (doelpunten Lukas Vorstermans en Johan Vullings). Patrick van Santen bracht HRC'27 in de 38e minuut weer aan de leiding maar Lottum kwam op slag van rust terug via Pim Kleeven. Na rust deelde HRC'27 de lakens uit maar gescoord werd er niet meer. In een counter deed Lottum dat wel. Een Lottumse aanvaller werd gevloerd en de bal ging op de stip. Peter in 't Zandt voltrok het vonnis: 4-3. "We kregen nog kansen op de gelijkmaker maar die werden niet benut. Jammer, hier had meer in gezeten", aldus trainer Rob Ernst.

VV Holthees-Smakt – RKDSO 3-4
Op sportpark De Halt leed VV Holthees-Smakt een pijnlijke nederlaag tegen RKDSO uit Lomm. De thuisploeg gaf in het laatste kwart een 3-1 voorsprong prijs, en ging in de slotminuten nog het schip in. Een lichtzinnigheid van laatste man Stef Janssen werd Holthees fataal.  "Ruud speelde te ver naar voren en moest bij een Lommse uitbraak aan de noodrem trekken. Dat kostte hem een tweede gele kaart. Met een man meer profiteerde RKDSO", aldus een teleurgestelde trainer John Klaassens.
Voor VV Holthees scoorden Koen Wijenberg (1-1), Roy Evers (2-1) en Ser van Es (3-1).

BVV'27-SVS 6-2
Hekkensluiter SVS slaagde er niet in koploper BVV'27 een lastige middag te bezorgen. In Blitterswijck ging de ploeg uit Stevensbeek met 6-2 onderuit.

Sporting S.T. – Montagnards 0-1
Montagnards startte in Swolgen tegen Sporting S.T. goed en nam een vroege voorsprong. Uit een strafschop wegens hands opende Bergenaar Jens Jennissen in de tiende minuut de score. Montagnards kon het veldoverwicht voor de rust niet uitbuiten. Omdat Montagnards ondanks een overwicht ook na de pauze niet tot scoren kwam en de opportunistische gastheren tot kansen kwamen bleef de wedstrijd spannend tot het laatst.

BVV'27 –SVS 6-2
Holthees-Smakt – RKDSO 3-4
Merselo-SV United 5-3