Prinses Irene won bij Heeswijk met 0-2
Prinses Irene won bij Heeswijk met 0-2 Foto's Peter Kuijpers

Prinses Irene heerst na rust in Heeswijk

Voetbal 215 keer gelezen

Heeswijk leed op het eigen Balledonk een zure nederlaag. Het waren de bezoekers uit Nistelrode die na rust  met de punten gingen lopen. Jerin van de Rakt en Jeroen Bekkers waren de schutters in Heeswijk. Duidelijk was dat met het wegvallen van Wouter van Dijke de aanval van de Balledonkers behoorlijk ontmantelt is.

Door Peter Kuijpers

Twee grote namen ontbraken in het duel van Heeswijk en Prinses Irene. Bij de thuisclub zit topspits Wouter van Dijke een vier wedstrijden schorsing uit (nu nog drie) en zal dit jaar niet meer in actie komen voor trainer Marc van de Ven. Aan de andere kant bleef Martijn van Vugt (nog) aan de kant. De aanvaller, eigenlijk halfspeler, is bijna hersteld van zijn blessure. Trainer William van der Steen gaf het ruiterlijk toe. "Bij ons is het niet meedoen van Van Vugt minder voelbaar als dat bij Heeswijk Van Dijke niet speelt." Voor rust was ondanks dat gemis Heeswijk wat heerste. Vooral op de rechterflank kreeg Stef Adank veel ruimte van Jerin van de Rakt. Adank verscheen een paar maal dreigend voor Niek van Zutphen, maar renderen deed het niet.

Vlag
Aan de andere kant werd Heeswijk gered door de vlag van de grensrechter van Heeswijk. Rolf van den Boogaart kwam achter zijn tegenstander vandaan en kon alleen op Van Zutphen af. Geen sprake van buitenspel, maar scheidsrechter Verstappen, die overigens voortreffelijk floot, bleef deze keer wat achter en gaf zich over aan het vlagsignaal. We spreken ook over de enige kans die de bezoekers kregen voor rust. Danny Aarts werd vanuit een vrije trap door Van Doorn alleen op Van Venrooij afgestuurd. Zijn schuiver langs de doelman ging richting goal, maar omdat Mohamed Sadigou Sylla de bal vanuit buitenspelpositie het laatste tikje gaf werd het doelpunt geannuleerd.

Scherpe counter
In de tweede helft kwam Prinses Irene goed uit de kleedkamer. Het nam het initiatief en zette hoog druk. Heeswijk had het er moeilijk mee. Arjen Haast stuurde met zijn befaamde traptechniek nog wel aan, maar de ballen die bijkans een meetkundige precisie hebben bleven nu uit. In de 60e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een vrije trap van Wibe van Rooy belandde in een scrimmage waar Jerin van de Rakt de bal als laatste raakte: 0-1. De grensrechter van Heeswijk stak zijn vlag omhoog, maar Verstappen had er geen oren meer voor. De verwachte stormloop op de thuisgoal van de Heeswijkers bleef vreemd genoeg uit. De ploeg miste de macht en inventiviteit om oorlog te maken in de Oranje zestien. Richting het einde mocht invaller Wout Soetekouw na een slim duwtje tegen Arjen Haast door richting het Heeswijk-doel. Hij vond zijn mede-invaller Jeroen Bekkers, die vanuit deze scherpe counter de 0-2 eindstand mocht noteren.

Begin opstellingen beide teamsHeeswijk: Niek van Zutphen,Wesley Dekkers, Camiel van Doorn, Pieter Verbruggen, Dylan Davies, Stef Adank, Juul Heerkens, Sadigou Sylla, Danny Aarts, Sten van den Berg, Arjen Haast.

Prinses Irene: Stef van Venrooy, Koen Pittens, Gijs van Erp, Jerin van de Rakt, Tim van der Heijden, Koen bollen, Tim van den Brand, Robbert Rovers, Wibe van Rooij, Robin Walk, Rolf van den Boogaart.

Gesprek Peter Kuijpers na afloop met trainer William van der Steen, Koen Bollen en trainer Marc van de Ven.