De koorleden van het Sangers-broederschap dat 275 jaar bestaat.
De koorleden van het Sangers-broederschap dat 275 jaar bestaat.

Broederschap van de Sangers is 275 jaar en gaat op tournee

Algemeen 621 keer gelezen

MOOK | De Broederschap van de Sangers uit Mook wordt volgend jaar 275 jaar. Hiermee is de Broederschap zo ongeveer het oudste koor van Nederland. Bovendien is de Broederschap een van de grootste Gregoriaanse koren van Nederland.

De Broederschap is een echt kerkkoor, verbonden aan de parochie St Antonius Abt in Mook. In die kerk wordt in principe elke zondag om 09.30 uur een echte Gregoriaans gezongen mis gehouden. Elke week worden weer nieuwe liederen ingestudeerd, passend bij de volgende zondag van het kerkelijk jaar.
Ook zingt de Broederschap meerdere meerstemmige liederen en missen van grote componisten die niet Gregoriaans zijn.
Om het jubileum van 275 jaar te vieren, zal de Broederschap in alle deelparochies behorend bij de VOMMM (Ven-Zelderheide, Ottersum, Milsbeek, Mook en Middelaar, Molenhoek) een feestelijke mis zingen, aangevuld met enkele bijzondere mooie liederen.
Zaterdag 2 december zingt de Broederschap om 19.00 uur in de kerk van Milsbeek, zondag 14 januari om 9.30 uur in Ottersum, zaterdag 10 maart om 19.00 uur in Middelaar, zondag 22 maart om 11.00 uur in Molenhoek en zaterdag 26 mei om 19.00 uur in Ven-Zelderheide.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant