In 1987 bestond de KVO Sint Hubert (nu Vrouwen van Nu) 50 jaar.
In 1987 bestond de KVO Sint Hubert (nu Vrouwen van Nu) 50 jaar.

Vrouwen van Nu Sint Barbara Sint Hubert bestaat 80 jaar

Algemeen 477 keer gelezen

SINT HUBERT | Op 29-11-2017 is het 80 jaar geleden dat de Boerinnenbond in Sint Hubert werd opgericht. De foto is van 30 jaar geleden, toen de KVO 50 jaar bestond.

Een vereniging voor vrouwen om samen sterk te staan in de samenleving. Tegenwoordig zou men spreken van een vereniging ter ondersteuning van de emancipatie van de (plattelands)vrouwen. In mei 1967 werd de Boerinnenbond omgevormd naar Katholieke Vrouwen Organisatie, beter bekend als de KVO.
In 2015 ging de KVO over naar Vrouwen van Nu, een landelijke vereniging waarbij de 21 leden tellende Sint Hubertse vereniging zich heeft aangesloten.
Vrouwen van Nu is een actieve vereniging die met beide benen in de maatschappij staat. Het landelijk beleid is dat alleen vrouwen mogen deelnemen aan activiteiten. In tegenstelling tot dit beleid mogen bij de afdeling Brabant mannen wel mee op de door Vrouwen van Nu georganiseerde reizen. Naast deze reizen organiseert de Vrouwen van Nu Sint Hubert diverse activiteiten. Elke maand is er een activiteit waar leden aan deel kunnen nemen. Denk daarbij aan workshops, lezingen, uitstapjes en een kijkje nemen achter de schermen bij een bedrijf zoals van Tilburg Mode in Nistelrode.
De 80-jarige vrouwenclub uit Sint Hubert vierde het jubileum op een speciale manier. De leden waren uitgenodigd voor een avondje Schouwburg Cuijk waar ze 30 november genoten van de musical My Fair Lady. Vrouwen van Nu in Sint Hubert is laagdrempelig en gezelligheid en betrokkenheid staat voorop.
Wie lid wil worden of behoefte heeft aan meer informatie kan het beste even een kijkje nemen op de website: http://vrouwenvannu.nl/st-barbara-sint-hubert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant