Vrolijkheid en sfeer tijdens de Kuukse  elfkroegetocht. Foto: Kuukse elfkroegetocht
Vrolijkheid en sfeer tijdens de Kuukse elfkroegetocht. Foto: Kuukse elfkroegetocht

Noviteit bij jubilerende Kuukse elfkroegetocht

Algemeen 1.140 keer gelezen

CUIJK | Het was een eer die was weggelegd voor de meest toegewijde deelnemers van de Kuukse elfkroegetocht: de Vroege Vogel, een prestigieuze prijs voor de eerste 111 lopers die hun stempelkaart helemaal vol hadden. Dat gaat veranderen.

De altijd spannende strijd keert tijdens de 33ste jubileum-editie van de enige echte kroegentocht van Nederland niet terug, maar de Commissie Kuukse elfkroegetocht komt de 'Vroege Vogels' van toen en nu wel tegemoet. Met een noviteit.
Voor het eerst in de geschiedenis van de elfkroegetocht - komende carnaval op dinsdag 13 februari - kunnen de stempelkaarten namelijk al voor de jaarwisseling worden besteld, tegen dezelfde prijs (11 euro) als voorgaande jaren (exclusief servicekosten). Voor Vroege Vogels die al in de startblokken zitten om zeker te zijn van deelname aan deze ongetwijfeld bijzondere elfkroegetocht: de verkoop is deze week gestart. De online bestelde tickets worden als altijd bij het opgaan van het parcours omgewisseld voor de felbegeerde stempelkaart.

Kaarten voor de Kuukse
Digibeten en liefhebbers van het ouderwetse bestellen aan de bar...geen paniek. Als vanzelfsprekend komen er ook weer ruim voldoende 'kaarten voor de Kuukse' beschikbaar in de elf stempelkroegen. Die verkoop start traditioneel tijdens het Uur van Toebes, de wedstrijdproloog die deze editie op zaterdag 13 januari in Café d'n Dino in Cuijk wordt verreden. Ook in de kroegen blijft de aanschafprijs 11 euro.
Ruim voor 'Het Uur' wordt ook het jubileum-thema van de 33ste Kuukse elfkroegetocht gelanceerd, net als de namen van de artiesten die gaan optreden op de zeven verschillende podia in het centrum van Cuijk. In totaal zijn er 20.000 stempelkaarten voor 'recreanten' beschikbaar. Daarnaast doen er 33 duo's mee aan de wedstrijd, op rolschaatsen over een parcours vol hindernissen langs de elf kroegen.
Vorig jaar boekten de 'legendes' Bastian van den Hoogen en Camiel Smits hun vierde zege. Ze naderen daarmee het record van het duo Jorn van Kampen en Frank van Hulst. Zij wonnen rond de millenniumwisseling vijf keer op rij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant