Breng flex kan als alternatief dienen voor de opgeheven buslijn.
Breng flex kan als alternatief dienen voor de opgeheven buslijn.

Te weinig passagiers, buslijn 1 in Molenhoek verdwijnt

Algemeen 287 keer gelezen

MOLENHOEK | Vanaf 10 december aanstaande rijdt buslijn 1 niet meer in Molenhoek. Het aantal reizigers dat gebruik maakt van lijn 1 tussen Malden en Molenhoek is al jaren laag. Overige reizigers reizen vooral van en naar haltes die ook met lijn 83 of per trein aangedaan worden. Reden voor busmaatschappij BRENG/Connexxion de lijn tussen Malden en Molenhoek te schrappen. Breng flex zou een alternatief kunnen zijn voor de opgeheven buslijn. 

De gemeente heeft hierop afwijzend gereageerd en aangedrongen op een maximale inzet van openbaar vervoer, ook in relatie met het functioneren van het station Mook-Molenhoek. Het protest van de gemeente heeft niet geleid tot aanpassing van het plan. De provincie Gelderland blijft bij haar standpunt, het gebruik van de bus is eenvoudigweg veel te laag. Als reactie daarop is er door de gemeente aangedrongen om te bekijken of er een alternatief vervoersysteem mogelijk is. Hieraan is gehoor gegeven en er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van het introduceren van Breng flex binnen de gehele gemeente Mook en Middelaar.
Breng flex is deelvervoer op afroep van halte naar halte en er wordt gereden met taxibusjes en elektrische auto's. Een rit met Breng flex kan besteld worden via een app of telefonisch, het streven is dat reizigers binnen een uur na bestelling op hun eindhalte aankomen. De reiziger bepaalt zelf wanneer hij wordt opgehaald bij de halte en waar hij naar toe reist. De begin – en eindhalte dienen wel binnen het bedieningsgebied van Breng flex te liggen. Momenteel bedient Breng flex in onze regio Wijchen, Nijmegen, Heilig Landstichting en Berg en Dal.
Zoals aangegeven loopt er momenteel een onderzoek of Breng flex kan worden uitgerold in de gemeente Mook en Middelaar en onder welke voorwaarden. Naar verwachting kan het resultaat hiervan begin volgend jaar worden voorgelegd aan de gemeenteraad. .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant