Voetbal kijken is niet altijd een pretje deze wintermaanden
Voetbal kijken is niet altijd een pretje deze wintermaanden Foto Peter Kuijpers

3D/3C Nijnsel luis in de pels voor DAW, Olympia'18 krijgt koploper voor de kiezen

Voetbal 532 keer gelezen

Kijken naar voetbal is ook voor de meest geharde supporter soms geen pretje. Regen en wind teisteren de velden en de eerste afgelastingen diende zich aan. DAW-trainer Rob van der Ven was not amused na het twee punten verlies zondag in Oploo. Zondag komt zwaar kaliber naar D'n Heuvel met Nijnsel/TVE. Avanti'31 gaat naar het pittoreske (FC) Engelen aan de Maas. Stevige kost zullen we maar zeggen. Een mooie en onvoorspelbare ontmoeting is zonder meer Olympia'18 dat in Boxmeer mede koploper Sparta'25 ontvangt. In de periferie van het 'heerlijk avondje' ligt er een mooi en spannend weekend op ons te wachten.

Door: Peter Kuijpers

Volkel werd afgelopen weekend verslagen door het weer en zag de ontmoeting in Siebengewald met Stormvogels'28 in het water vallen. Zondag moet het raar lopen wil het duel met Vianen Vooruit niet doorgaan op het mooie eigen strakke kunstgras van de Eeuwsels. Nooit leuk een afgelasting. Tom van Dalen: "Nee, dat kwam ons slecht uit. Wij wilden ons graag revancheren voor het verlies tegen Sparta'25. Nu krijgen wij daar zondag een nieuwe kans voor tegen Vianen Vooruit. Een onbekende tegenstander voor mij. Als je naar de uitslagen kijkt zie je dat ze moeilijk te kloppen zijn. Veel gelijke spelen en bij winst of verlies zijn vaak de verschillen klein. Wij gaan deze week weer trainen om ons spel te verbeteren en constanter te worden zodat we een langere tijd in de wedstrijd ons gewenste niveau kunnen halen. Dit doen wij met een fitte groep. Voordeel is dat we zondag thuis spelen dus er moet inderdaad heel wat gebeuren voordat het afgelast wordt. Wij kijken uit naar zondag." De scheidsrechter kan het zondag per fiets af naar de Eeuwsels en is Straatman uit Uden.

DAW – Nijnsel/TVE
Ondanks het leuke begin vervlakte de strijd afgelopen zondag naar een voor DAW matig niveau uit bij Excellent in Oploo. Trainer Rob van der Ven kan dat beamen: "Afgelopen zondag tegen Excellent begonnen we zeker uitstekend aan de wedstrijd, maar werden we vervolgens op felheid afgetroefd. Mocht Excellent dit vaker op deze wijze op kunnen brengen, dan gaan ze het nog erg veel tegenstanders lastig maken in Oploo. Wij hebben simpelweg te weinig gebracht als team en dat zal zondag tegen het onbekende Nijnsel sowieso anders moeten. Vijftien tegendoelpunten in negen wedstrijden is voor onze plaats op de ranglijst gewoon te veel. Wellicht spectaculair voor het publiek, maar je moet er iedere keer weer meer maken om wedstrijden te winnen. Komende zondag zal de eigen organisatie prioriteit hebben om ook de vijfde thuiswedstrijd winnend af te kunnen sluiten." Nijnsel is gewaarschuwd en moet om bij te blijven winnen, anders wordt de afstand naar de top in het linkerrijtje wel heel erg groot. De website van Nijnsel gooit er nog maar eens een oer cliché tegen aan: 'Er zal in Schaijk uit een ander vaatje getapt moeten worden.' Duidelijke taal hoe dan ook. De arbiter van dienst is Van de Rijt.

Hapse Boys – Stormvogels'28
Hapse Boys behaalde een verdiend puntje zondag op Sportpark D'n Eimert in Nijnsel. Beide teams kregen nog kansen op een driepunter, maar die bleef uit. Zondag op de eigen Berkte, als het weer dat toelaat tenminste, komt Stormvogels'28 naar Haps. De ploeg van Hapse Boys-trainer Johan Vullings is nog niet tot winst kunnen komen deze competitie. Wie weet zondag, ook al heet de tegenstander Stormvogels'28. Scheidsrechter zondag is Rutten.

Olympia'18 – Sparta'25
Een middenmoter uit het linkerrijtje is het Boxmeerse Olympia'18. De ploeg van trainer Wil Beijer kwam afgelopen zondag in Handel niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Zondag komt koploper Sparta'25 naar Sportpark Pelzer in Boxmeer. Een mooi affiche van twee ploegen waar het voetbal hoog in het vaandel staat. Sparta'25 klopte zondag thuis Nooit Gedacht door treffers van Bob Klaassen en Jeremy Raaijmakers. Zondag om 14.30 uur fluit scheidsrechter Karavla voor het begin.



Scheidsrechter De Wit fluit zondag Nooit Gedacht - Handel (Foto Eric Elbers)

Nooit Gedacht – Handel
Een zondag om snel te vergeten was het zeker voor Nooit Gedacht afgelopen weekend. Een 2-0 verlies en twee rode kaarten (Strik 2x geel en Stef van der Heijden) is niet iets om in te lijsten. Zeker om te evalueren. Dat zal de Geffenaren kennende ook zeker gebeurd zijn. Zondag komt Handel dat alleen van DAW verloor, dus zomaar even winnen van Handel is er niet bij. Op het zware veld van De Biescamp zal de ploeg van Wannet een streep willen zetten onder de afgelopen drie verloren duels. Zondag om 14.30 uur fluit scheidsrechter De Wit voor het begin.

Berghem Sport - Excellent
Twee gelijke spelen na een serie van nederlagen is het resultaat van de laatste twee weken. Berghem Sport lijkt wat tekenen van herstel te tonen. Zondag komt Excellent uit Oploo naar De Koppelsteeg. De ploeg van trainer Dennis Kroes zal het moeten doen zonder aanvoerder Dave Eveleens en dat is een behoorlijk gemis. Kroes: "De laatste weken zijn we goed bezig, het plezier en strijdlust is weer terug. Ik zie weer bepaalde automatismen terug in het team die we vorig seizoen ook lang hebben gehad. Nu moeten we alleen ons en de supporters eens belonen met een overwinning. Zondag tegen Excellent, een ploeg die het DAW zelfs met tien man lastig heeft gemaakt, dus dat is echt geen makkie. We missen drie spelers door schorsingen maar we zullen echt met elf man gaan starten. Strijd, plezier en goed voetbal zullen er zondag voor gaan zorgen dat de drie punten voor ons gaan zijn." Scheidsrechter Ron Kerkhof (floot eerder Berghem Sport – Nooit Gedacht) bolt zondag  de wangen en fluit om 14.30 uur voor aanvang.



Berghem Sport toont tekenen van herstel (Foto Jo van Herpen)

Boekel Sport – Vitesse'08
Boekel Sport stuntte behoorlijk afgelopen dinsdag. Voor de districtsbeker werd eersteklasser sv TOP uit Oss uitgeschakeld . Boekel Sport won met 3-1 met twee doelpunten van Twan Merks en Robin Gruijters. Zondag is de plaats van handeling opnieuw Sportpark De Donk als Vitesse'08 naar Boekel komt. De ploeg uit Gennep speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen Berghem Sport. Het moraal zal na de slechte start van de Boekelaren deze competitie, na deze bekerstunt, een behoorlijke oppepper hebben gehad. Winst zou zo maar eens de sprong naar het linkerrijtje kunnen zijn.

3C Zuid-1
FC Engelen – Avanti'31
Het was nog tot in de late avond feest in de kantine van Avanti'31 na de 6-2 winst op Wilhelmina. Avanti'31 boert lekker onder trainer Henry van Wanrooy die de taal van het dorp spreekt. FC Engelen, met oud-prof Anthony Lurling, zag de wedstrijd zondag afgelast en is onder in het linkerrijtje beland. Een thuissterke ploeg, dus werk aan de winkel voor Van Wanrooy deze week. Scheidsrechter zondag in Engelen is de Heer M van de Brink.

Schijndel – BMC
Bij BMC is het bestuur afgetreden na een conflict. Dat is vervelend, maar uit ervaring weten we dat dit zelden zijn terugslag vindt op het eerste team. Schijndel, dat zondag zonder trainer Henry van Alebeek naar Haarsteeg vertrok (privé omstandigheden), heeft het zwaar. De ploeg dreigt na drie jaren van degradatie opnieuw in de versukkeling te geraken en dat kan toch nooit de bedoeling zijn van het eens zo machtige voetbalbolwerk van de Hoefbraken. Zondag werd er verloren uit bij Haarsteeg. Assistent trainer Dennis Meier miste de mentaliteit bij zijn mannen. Dit moet oud coryfeeën als Tinny Russens en Theo van Veghel, om er maar een paar kanjers te noemen, door merg en been gaan. Zondag komt BMC wie weet de ommekeer? Ook in Schijndel wordt er om 14.30 uur afgetrapt en de scheidsrechter daar is de heer Fitters.

Programma derde klasse D:
Volkel - Vianen Vooruit
DAW - Nijnsel
Nooit Gedacht - Handel
Berghem Sport - Excellent
Olympia'18 - Sparta'25
Hapse Boys - Stormvogels'28
Boekel Sport - Vitesse'08

Stand Derde klasse D:
1. Sparta'25 9-20
2. DAW 9-20
3. Volkel 8-18
4. Nijnsel 9-14
5. Olympia'18 9-13
6. Handel 8-12
7. Vianen Vooruit 8-11
8. Stormvogels'28 8-10
9. Nooit Gedacht 9-9
10. Excellent 9-8
11. Boekel Sport 8-7
12. Vitesse'08 9-7
13. Hapse Boys 8-5
14. Berghem Sport 9-5

Uitslagen derde klasse C Zuid-1
FC Engelen-Avanti'31
Wilhelmina-Taxandria
Sint Michielsgestel-RKDVC
Schijndel/De Wit-BMC
Zwaluw VFC-Nieuwkuijk
ODC-Haarsteeg
Vlijmense Boys-Real Lunet

Stand derde klasse C Zuid-1
1.Real Lunet 9-23
2.Avanti'31 9-19
3.ODC 9-18
4.BMC 9-18
5.RKDVC 9-16
6.Zwaluw VFC 9-16
7.FC Engelen 8-15
8.Sint michielsgestel 9-12
9.Taxandria 9-11
10.Vlijmense Boys 9-9
11.Nieuwkuijk 8-8
12.Haarsteeg 9-6
13.Schijndel/De Wit 9-6
14.Wilhelmina 9-1

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant