De bewoners van de tien patiowoningen, Paul Verhoeven van Vastgoedregisseur BV (helemaal rechts) en wethouder Ingrid Voncken (derde van rechts). Foto: Gemeente Sint Anthonis.
De bewoners van de tien patiowoningen, Paul Verhoeven van Vastgoedregisseur BV (helemaal rechts) en wethouder Ingrid Voncken (derde van rechts). Foto: Gemeente Sint Anthonis.

Eerste tien Sprenkel-woningen opgeleverd

Algemeen 952 keer gelezen

SINT ANTHONIS |. De eerste tien woningen van woningbouwproject De Sprenkel in Sint Anthonis zijn opgeleverd. Het zijn levensloopbestendige patiowoningen voor 55-plussers waarvan acht koop- en twee huurwoningen. 

Bijzonder aan het project is dat de woningen ontwikkeld zijn door de bewoners zelf. Zij hadden voortdurend inzicht en inspraak in de keuzemogelijkheden; van bouwsysteem, het ontwerp, de bouwmaterialen, de afwerking en het kostenplaatje. De bewoners zijn begeleid door Vastgoedregisseur BV uit Valkenswaard. 
Dit initiatief krijgt een vervolg, want tijdens de oplevering hebben de bewoners het symbolische stokje overgedragen aan een nieuwe groep initiatiefnemers die samen met  Vastgoedregisseur BV, hun woonwensen op De Sprenkel willen realiseren. In het nieuwe project wordt wederom ruimte gereserveerd voor een aantal bungalows – volgens het concept OnsHuys – die bestemd zijn voor de verhuur (vrije sector). 
Op 14 december is er een informatieavond in Oelbroeck. Tijdens die avond willen Vastgoedregisseur BV, de dorpsraad en de gemeente een beeld krijgen van de woonwensen van de inwoners. Zowel voor De Sprenkel als voor andere woningbouwlocaties in de gemeente. Wie interesse heeft om in een collectief of op andere manier zijn droomhuis te bouwen, is van harte welkom op deze avond.
Wethouder Ingrid Voncken is enthousiast over deze wijze van ontwikkelen: "Ze bevordert een goed nabuurschap. Inwoners voelen zich extra medeverantwoordelijk voor hun woonomgeving, maar ook voor elkaar. Dat is precies wat we tegenwoordig willen: grotere of kleinere groepen mensen die samen hun verantwoordelijkheid nemen. De bewoners van De Sprenkel hebben daarvoor een prachtig voorbeeld gegeven." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant