(Vlnr) burgemeester Ahmed Marcouch (Arnhem), Landrat Wolfgang Spreen, burgemeester Jan Willem Wiggers (Hattem), burgemeester Hubert Bruls (Nijmegen) en burgemeesterJos Hessels (Echt-Susteren)  ondertekenden de Duits-Nederlandse samenwerking. Foto: Kreis Kleve
(Vlnr) burgemeester Ahmed Marcouch (Arnhem), Landrat Wolfgang Spreen, burgemeester Jan Willem Wiggers (Hattem), burgemeester Hubert Bruls (Nijmegen) en burgemeesterJos Hessels (Echt-Susteren) ondertekenden de Duits-Nederlandse samenwerking. Foto: Kreis Kleve

Nauwere samenwerking tussen vier Veiligheidsregio´s en Kreis kleve

Algemeen 354 keer gelezen

REGIO | Er is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend op het gebied van crisisbeheersing en rampenbestrijding tussen Kreis Kleve en de Veiligheidsregio Limburg-Noord, de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland en de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. 

De 138 km lange gezamenlijke grens van de Kreis Kleve met Nederland biedt veel mogelijkheden voor grensoverschrijdende samenwerking. Of het nu gaat om Nederlands-Duitse projecten op het gebied van economie of cultuur, grenspendelaars, winkelen of een korte vakantie net over de grens: de grensburen zien elkaar al lang als partners en vrienden. Ook de samenwerking op het gebied van crisisbeheersing en rampenbestrijding kent een lange traditie. De hulp en ondersteuning van de buren is voor beide zijden van de grens al heel lang een vanzelfsprekendheid, die nu door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst nog eens onderstreept wordt. Als vertegenwoordiger van alle vier de Veiligheidsregio´s sprak burgemeester Hubert Bruls uit Nijmegen: "De grensoverschrijdende samenwerking is heel belangrijk. Hoogwater of gifwolken stoppen niet bij de grens. Daarom moeten wij bij de crisisbeheersing en de rampenbestrijding goed samenwerken. En dat niet alleen als er echt iets aan de hand, maar ook van te voren. Bijvoorbeeld door het opstellen van plannen en gezamenlijke oefeningen."
De nu ondertekende overeenkomst bekrachtigt het traditioneel goede nabuurschap. Met name voor de brandweer en ambulancedienst is de grensoverschrijdende samenwerking dagelijkse praktijk. Ook op het gebied van crisisbeheersing en rampenbestrijding kunnen de partners terugblikken op een langdurige samenwerking. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant