Het kantoorgebouw van Brabant Water in Den Bosch.
Het kantoorgebouw van Brabant Water in Den Bosch.

Brabant Water verlaagt prijs drinkwater met ruim 7 procent

Algemeen 996 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De prijs van 1000 liter drinkwater gaat naar  43 cent (exclusief belastingen) wat een verlaging inhoudt van 7 procent. Het vastrecht blijft hetzelfde als vorig jaar: 70,44 euro per jaar. De gemiddelde jaarrekening voor een huishouden komt daarmee uit op ongeveer 155 euro (inclusief alle belastingen).

De prijsdaling volgt op een periode van vijf jaar, waarin de drinkwaterprijs stabiel is gebleven. Maatregelen op het  gebied van digitalisering en toepassing van innovatieve technieken helpen Brabant Water steeds efficiënter te werken.De afgelopen jaren heeft het waterbedrijf  op verschillende locaties in Noord-Brabant geïnvesteerd in het verlagen van de hardheid van het drinkwater. In 2018 wordt het Deltaplan Centrale Ontharding afgerond. Nergens in Brabant komt dan nog hard water uit de kraan.
Daarnaast is Brabant Water gestart met het toekomstbestendig maken van het leidingnet. Door het aantal leidingen te vernieuwen van 150 kilometer naar 400 kilometer per jaar, hoopt Brabant Water het aantal storingen te minderen en een grote vervangingspiek in de toekomst te voorkomen. Meer informatie over de drinkwatertarieven op www.brabantwater.nl/tarieven.
Brabant Water met 800 medewerkers levert water aan 2,5 miljoen inwoners, alsmede het bedrijfsleven.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant