Een aanval Flynth Fast. Aanvalster Joëlle Vilé passeert het Arnhemse blok.

Donkere dagen voor Kerst almaar donkerder voor Fast

Algemeen 478 keer gelezen

ARNHEM | De neerwaartse spiraal waarin de volleybalsters van Flynth Fast zich bevinden is zaterdag niet onderbroken. In sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem kreeg de ploeg van trainer Jazek Ziemba met 3-0 (25-21, 25-15 en 25-20) een flink pak slaag van Talent Team Papendal.

Woensdag 25 oktober boekte Fast de laatste overwinning (Peelpush, 3-1), tegen Set Up'65 werd op 4 november het laatste punt behaald. In Arnhem kwam Fast in de eerste set een kleine tegenslag niet meer te boven. Talent Team werkte de achterstand weg en bij 21-21 was Fast gezien (25-21). Bij Fast, waar zaterdag Shannon Gerhard de absente Annefleur Peters als libero verving, werkte die dreun in de tweede set na. Met 25-15 werd de ploeg op een 2-0 achterstand gezet. Fast bleef hoop houden bij 20-20 in de derde set, maar de thuisploeg was onverbiddelijk: 25-20. Gelaten reageerde trainer Jacek Ziemba op de nederlaag. Een kant en klare oplossing kon de Poolse oefenmeester niet aangeven. "Je wilt de speelsters een flinke dosis zelfvertrouwen in de bagage meegeven. Maar ik heb het idee dat ze op wedstrijddagen een rugzak vol zand met zich meedragen." Flynth Fast blijft zevende maar ziet de concurrentie dichterbij komen. Zondag om 15.00 uur wacht een cruciaal duel in de Activiahal in Sint Anthonis tegen Nerig Bögel Weert dat een punt minder heeft dan Fast.