Klasse 4G: Eerste verlies Constantia

Sport 691 keer gelezen

In klasse 4G was de nederlaag die koploper Constantia leed opmerkelijk. Uniek was ook de 5-0 overwinning van Juliana Mill op Constantia's concurrent Herpinia.

Constantia-Achilles Reek 1-3
De Wanroijnaren die onlangs de periodetitel veroverden gingen zondag met 1-3 onderuit tegen Achilles Reek, dat in de 40e minuut de score opende via Noah van Deijne. Constantia dat na rust op de gelijkmaker joeg kwam in de 55e minuut ongelukkig op een 0-2 achterstand door een eigen doelpunt. Negen minuten later keerde de spanning op De Kwik terug toen de 1-2 op het scorebord verscheen. Achilles liet zich niet van de wijs brengen en bouwde de voorsprong in de 80e minuut uit naar 1-3. Rob van de Wijst scoorde.

Juliana Mill-Herpinia 5-0
Juliana Mill won in een wedstrijd met drie rode kaarten van nummer twee Herpinia. Voor de Millenaren opende Jelle Staal de score maar mocht met een rode kaart en later ook gaan douchen.  Met een man minder speelde Juliana het spelletje slim uit. Camiel van Geenen zorgde voor de 2-0 in de 38e minuut. Toen Herpenaar Van Zuylen ook direct rood kreeg was de verhouding numeriek in balans.  "We hebben het goed uitgespeeld in de tweede helft.  Justin Jacobs was vandaag belangrijk. Hij scoorde de derde en vierde treffer en bereidde de eerste en vijfde voor", zegt trainer Michiel Jans.  Tom Gerrits bepaalde de eindstand op 5-0. Herpiunia eindige de wedstrijd met negen spelers nadat John van Aalst de tweede gele kaart kreeg.

SIOL-DSV 1-3
Het Katwijkse SIOL kon de goede vorm van de laatste weken tegen DSV niet vasthouden.  Toch kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op 1-0 door Luuk Maassen. DSV, dat de laatste twee duels winnend afsloot kwam voor rust op 1-1 via Rio Groot. Na rust bleef DSV de bovenliggende partij. Op aangeven van uitblinker Jochem Koopmans brak Lars Veldpaus de wedstrijd open: 1-2. Een driehoekje tussen Rio Groot, Lars Veldpaus en Rik Groot leverde de beslissende 1-3 op. Rik Groot rondde de aanval doeltreffend af.

SDDL-SES 3-2
SDDL maakte een einde aan de opmars van SES Langenboom. De geelzwarten gingen in Demen met 3-2 onderuit. SES was zichzelf niet en stond na een uur op 3-0 achterstand door treffers van Jordy de Looijer (23e), Jeroen Zeegers (31e) en Daan Klievink (57e). In de slotfase kwam SES terug. Steef Hendriks maakte er in de 82 minuut 3-1 van. Diep in blessuretijd bepaalde Melvin den Elzen de eindstand op 3-2.