De afdeling planning gaat op zoek naar de beste match, zodat de kersverse moeder optimaal kan genieten van de eerste dagen met haar kindje. Foto: Patricia de Ryck
De afdeling planning gaat op zoek naar de beste match, zodat de kersverse moeder optimaal kan genieten van de eerste dagen met haar kindje. Foto: Patricia de Ryck

Welkom Kraamzorg voor de beste match tussen moeder en verzorgster

Algemeen 1.180 keer gelezen

UDEN | Welkom Kraamzorg zet als eerste én enige kraamzorgorganisatie de Matchmaker in. Dankzij deze digitale innovatie is het mogelijk om te bepalen welke kraamverzorgende het beste bij het gezin past.
"De kraamverzorgende stapt op een kwetsbaar moment binnen in het leven van ouders; dan is het belangrijk dat er een goede klik is. Het is fijn als je elkaar begrijpt, je vertrouwd en veilig voelt, zodat je optimaal kunt genieten van die bijzondere eerste dagen met je kindje", vertelt Linda Beumer van Welkom Kraamzorg.
Vorig jaar heeft de kraamzorgorganisatie, die vanuit Uden in het Land van Cuijk actief is, een pilot gedraaid. "Zowel kraamverzorgenden als ouders kijken met een nog meer tevreden gevoel terug op de kraamtijd. 'Het lijkt wel een date', is een veelgehoorde reactie. Zowel de kraamverzorgende als de (aanstaande) ouders krijgen een vragenlijst. Daarbij gaan we vooral in op de wensen en de karaktereigenschappen. Denk aan 'Ben je introvert of extravert' of 'Zoek je iemand die je adviseert of juist iemand die heel praktisch is' In het systeem kunnen onze planners vervolgens zien wat de beste match is die beschikbaar is."
Beumer vertelt dat de ouders hun antwoorden van een persoonlijke toelichting kunnen voorzien. "De kraamverzorgende kan dit te allen tijde online inzien, waardoor ze goed voorbereid richting het gezin gaat. Door de achtergrondinformatie over het gezin is het contact meteen veel persoonlijker. Bij ons staat de relatie centraal. Wij willen de eerste bijzondere dagen in een gezin met een pasgeboren kindje nóg specialer maken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant