Zo moet het er op de kop van de Molenstraat uit komen zien.
Zo moet het er op de kop van de Molenstraat uit komen zien.

Huurappartementen op de kop van Molenstraat

Algemeen 2.684 keer gelezen

CUIJK | Op de hoek van de Molenstraat komen geen koopwoningen, maar huurappartementen. Begin dit jaar was er nog sprake van dat op de kop van die straat een complex zou verrijzen met 20 koopappartementen en op de begane grond commerciële ruimte.

De projectontwikkelaar, Jan Oosterhout Ontwikkeling, heeft de plannen gewijzigd. Er is meer vraag naar huurwoningen en daar reageert de ontwikkelaar op. De commerciële ruimten vervallen, er komen vier appartementen bij en ze worden alle 24 verhuurd. De buitenkant van het nieuwe complex met vijf bouwlagen komt er iets anders uit te zien, door het vervallen van de commerciële plint onderin. B en W van Cuijk noemen het nieuwe ontwerp 'vriendelijker' en vinden dat het een meer 'dorpse' uitstraling krijgt.
Ook een ander plan in de Molenstraat komt er anders uit te zien. Op de plek van Taxi Van Dijk zouden zeven koopwoningen komen. Dat wordt er één minder. Vier aan de achterzijde, aan de Smidstraat, en twee aan de Molenstraat. Het voormalige taxibedrijf zou aanvankelijk gesloopt worden. Daar wordt nu van afgezien. Het wordt een grondige verbouwing. De welstandscommissie stemt in met de bouwplannen.
Een probleem is nog wel het parkeren. Feitelijk is er in de Molenstraat onvoldoende ruimte om extra parkeerplaatsen te realiseren. Daarom moet er geparkeerd worden op het terrein voor Victor Hugo. Nadat de voormalige sigarenfabriek tot wooncomplex is omgetoverd, komen aan de achterkant daarvan parkeerplaatsen voor de bewoners van dat complex.
Het project 'Taxi Van Dijk' betekent een fikse aderlating voor de gemeentekas. Toen de bouwcrisis nog niet was losgebarsten, kocht de gemeente het pand voor 765.000 euro. Nu is het nog maar 215.000 euro waard. Al eerder schreef de gemeente geld op dit project af. Dat gaat nu ook gebeuren met het restant: 381.000 euro. Op 19 december krijgen omwonenden de gelegenheid de plannen in te zien tijdens een eerste inloopavond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant