Het samengestelde gezin van Corine Verdijk (tweede van links) was zondag in Hilversum voor de preview van de Zembla-docu.
Het samengestelde gezin van Corine Verdijk (tweede van links) was zondag in Hilversum voor de preview van de Zembla-docu.

Boxmeers gezin vervult hoofdrol in documentaire Zembla

Algemeen 3.459 keer gelezen

BOXMEER | Het gezin van Corine Verdijk uit Boxmeer komt woensdag 6 december uitgebreid aan bod bij de Zembla-documentaire Samengestelde gezinnen.

Zembla onderzoekt hoe het komt dat twee op de drie samengestelde gezinnen sneuvelt en wat dit voor de betrokken kinderen betekent. Ook haar man en de vier kinderen van Corine Verdijk vormen een samengesteld gezin. Beiden namen uit eerdere huwelijken ieder twee kinderen mee. Voor alle zes vormen de nieuwe omstandigheden nieuwe uitdagingen. En dat gaat niet altijd van een leien dakje. Dat zal blijken uit de Zembla-uitzending die om 21.15 uur op NPO2 te zien is. "Bij ons is er zeker wel eens wat", zegt Verdijk. "Er kunnen gecompliceerde situaties ontstaan. Twee culturen, twee opvoedstijlen en andere normen en waarden komen samen. Voor velen is erover spreken een taboe. Dat wil Zembla blootleggen. Toen mij werd gevraagd om met de uitzending mee te doen, hebben we er natuurlijk met z'n allen over gesproken. Maar ook de exen moeten instemmen. Hoe Zembla ons op het spoor is gekomen? De redactie zag mijn website stuurvrouwgezocht.nu." Verdijk is heel open over haar gezin en dat mag ook iedereen weten. "Zo'n gezin is natuurlijk ook heel spannend. Want er zijn al huwelijken misgelopen. Je doet extra je best."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant