Afbeelding

Software voor de bouwbranche maakt opmars in Brabant

Algemeen 462 keer gelezen

REGIO | In veel sectoren is digitaal werken met internet en bedrijfssoftware niet meer weg te denken uit de dagelijkse gang van zaken. In de bouwbranche is er op dit gebied nog veel te winnen, vernieuwen en verbeteren. De branche is ten opzichte van veel andere branches achtergebleven als het gaat om digitalisering. Echter langzaam maar zeker zien steeds meer bouwbedrijven de toegevoegde waarde van digitalisering.

Nu steeds meer bedrijven slimmer zijn gaan werken, halen zij een enorme efficiëntieslag. Denk bijvoorbeeld aan het standaardiseren en structureren van bedrijfsprocessen en het minimaliseren van verspillingen bij projecten. Hierdoor wordt er flink op tijd en kosten bespaard. De consument profiteert ook van de digitalisering in de bouwbranche. Ben je van plan om een huis te kopen? Dan kan het zomaar zijn dat de afspraken, garanties, dossier en het volledige proces digitaal toegankelijk zijn. Dit werkt een stuk efficiënter en het is ook nog eens papierloos, wat weer goed is voor het milieu.
STA Software is een startup die begin 2016 officieel is opgericht is in Wanroij en zich bezighoudt met het digitaliseren van de bedrijfsprocessen. Dit doen zij door slimme software applicaties te ontwikkelen voor bijvoorbeeld tablet en mobiel waarmee realtime inzicht en overzicht in de processen verkregen kan worden.
Hermie Vos (bouwkundige Lean Six Sigma Green Belt):  'Na ruim 35 jaar ervaring in alle UTA kantoorfuncties bij ontwikkelende bouwondernemingen heb ik gemerkt dat er een grote behoefte is aan kwalitatief hoogwaardige software de uitvoeringsprocessen bij bouw (gerelateerde) ondernemingen. STA Software B.V. is ontstaan vanuit de primaire doelstelling om de kwaliteit van de uitvoeringsprocessen bij bouw (gerelateerde) ondernemingen continu te verbeteren'
Thomas Muller (software engineer): 'Samen met ons team van software ontwikkelaars werken we hard aan het succes van STA Software B.V. We hebben ons de afgelopen jaren bewezen in het ontwikkelen van vooruitlopende software, die tevens erg gebruiksvriendelijk en herkenbaar is in de bouw.
Het is mooi om te zien dat we bouw (gerelateerde) ondernemingen echt kunnen helpen met een stukje digitalisering en procesoptimalisatie.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant