Theo van Lieshout en Stephan Hesemans trainers van Rhode en EVVC
Theo van Lieshout en Stephan Hesemans trainers van Rhode en EVVC Foto's Peter Kuijpers

Rhode – EVVC topper uit 2H, Volharding kan spekkoper worden bij winst op Margriet

Voetbal 272 keer gelezen

De wedstrijd zondag op het gras van Sportpark De Neul in Sint Oedenrode springt er uit in het programma van 2H. Volharding, dat thuis Margriet ontvangt, zou kunnen profiteren van de uitslag in Rhode. Prinses Irene gaat naar een ontketend Helvoirt. De Helvoirtse locomotief staat weer goed op de rails en dendert voort met stevige uitslagen. Addertje onder dit verhaal is het weer. Er wordt voor zondag sneeuw voorspelt!

Door: Peter Kuijpers

Rhode – EVVC  is zonder uitzondering de topper van het weekend. Het raadsel van Rhode en de kracht van het Vinkelse EVVC. Rhode met nagenoeg hetzelfde team als vorig jaar waar ze achtste mee werden, haalde het volle rendement uit tien wedstrijden. Trainer Theo van Lieshout van Rhode blikt vooruit: "Na de goede overwinning van afgelopen zondag uit bij WSC, gaan we ons nu focussen op de wedstrijd van zondag thuis tegen EVVC. Voor ons een geweldig affiche en een goede graadmeter. Zoals het er nu naar uitziet kunnen op een langdurige blessure na putten uit een volledige groep, dus we kijken uit naar zondag." Dé vraag bij de tegenstander EVVC is het meespelen van sterspeler Gerwin van den Boom die kampt met een liesblessure. De belangrijkheid van zijn aanwezigheid is zo groot dat ze er in Vinkel het zwijgen over doen. We zouden met onze telelens, verscholen tussen de weinige struiken op De Zwaan, kunnen spieden of hij donderdag meetrainde bij de voorlaatste training. Dat gaat echter een brug te ver. Deze mystiek hoort gewoon bij het spelletje vooraf, dus zien we zondag wel of Gerwin zijn rushes gaat maken op de flanken van De Neul. Zonder hem heeft trainer Stephan Hesemans nog wel degelijk een uitstekend team staan. Zondag was De Zwaan in Vinkel niet bespeelbaar en hebben de eventuele blessures kunnen genezen. Kliksport is er zondag in Rhode bij, waar scheidsrechter Van der Ven om 14.15 uur het spul in beweging zet.

Volharding - Margriet
Margriet en trainer Mark Strik hebben het niet makkelijk in de tweede klasse. Met vijf verloren wedstrijden, twee gelijk en drie zeges, verblijven de Ossenaren op de rand van de gevaren zone. Na Venhorst (25) incasseerde Margriet 21 tegentreffers en scoorde er maar tien. Samen met TGG, dat één wedstrijd minder speelde, de minst productieve voorhoede in 2H. Cijfers, wat zegt het zal de trouwe Osse supportersschare wellicht terecht zeggen. Zondag gaat de reis naar Volharding in Vierlingsbeek. De trip zou per trein kunnen. Overstappen in Nijmegen en dan via een enkelspoortje het boemeltje naar Venlo. In Vierlingsbeek stopt de Diesel locomotief  pal tegenover Sportpark Soetendaal. Het zou eerlijk gezegd wel heel speciaal zijn.



Sportpark Soetendaal van Volharding waar het gras inmiddels is vervangen door kunstgras

Prima uitslagen
Volharding wordt wel eens de 'heen-en-weer' genoemd uit Vierlingsbeek. De club vertoefde al menigmaal in de eerste klasse, maar vlogen er gelijk aan vorig seizoen dan toch weer uit. Het team van de scheidende trainer Sjoerd van der Coelen begon dit seizoen slecht door de opening van het seizoen, de superderby met SSS'18, met 0-2 te verliezen. Daarbij meegenomen de ketser in Erp (4-0 verlies) staan er ook prima uitslagen. Virtueel kan Volharding zich bij winst in Vinkel bij EVVC, dat zondag werd afgelast, achter Rhode en EVVC nestelen. Zondag eerst maar eens Margriet zal Van der Coelen zeggen en geef hem eens ongelijk. De wedstrijd begint vreemd genoeg als enige uit die klasse om 14.30 uur en niet, zoals alle anderen, een kwartiertje eerder. Wellicht aangepast op het spoorschema. Scheidsrechter de Graaf heeft het in Vierlingsbeek met de lampen aan sportief voor het zeggen.



Gijs van Erp van Prinses Irene in duel met TGG afgelopen zondag (Foto Prinses Irene website)

Helvoirt – Prinses Irene
Helvoirt heeft de slechte start de laatste twee wedstrijden ruim gecompenseerd. 2-5 winst bij BVV en een week eerder werd Margriet met 7-1 vermorzeld. Prinses Irene ging knullig en onverdiend onderuit tegen onderdeurtje TGG dat in de ultieme seconden een lob van 50 meter beloond zag. Geen beste beurt van de oranjemannen.  Zondag volgt een zware, nu blijkt dat Helvoirt de perfecte loipe weer heeft gevonden. De bekerwedstrijd tegen Toxandria werd donderdag afgelast. Martijn van Vugt wordt zondag weer terugverwacht , afgelopen week speelde de sterkhouder van de club uit Nistelrode al een uurtje mee in het tweede team. Scheidsrechter Adriaans zal in Helvoirt zondag  om 14.15 uur voor aanvang fluiten.



Twan Dekkers (L) van Toxandria krijgt zijn prijs in de Kliksport Awards van redacteur Martijn Schwillens donderdag bekert hij tegen Prinses Irene

Venhorst – WSC
Wat zou er mooier zijn dan zes punten binnen acht dagen. Dat is mogelijk mits Venhorst wint van WSC. De ploeg van De Voskuilen begint op stoom te raken. Winst op Emplina en Erp en schlemielig verlies bij koploper Rhode zijn aansprekende resultaten. Trainer Joost Janssen kijkt nog even om naar afgelopen zondag en heeft een wens voor de weergoden: "Zondag was genieten inderdaad. Helaas dat de ploegen boven ons ook hun wedstrijden wisten te winnen. Ik heb van WSC goede verhalen gehoord. Maar wij gaan net als elke wedstrijd uit van onze eigen kracht en kwaliteiten. Wij hebben geen schorsingen, maar wel blessures. Teun van der Putten en Tom van den Boogaard zijn geblesseerd en starten vrijwel zeker niet. Hopelijk zijn de weer- en voetbalgoden ons zondag goed gezind en kunnen we voetballen en net als afgelopen week punten halen."

Heeswijk – TGG
Zonder gekke dingen zal deze wedstrijd door de 'Hezikse' getrouwen als een driepunter worden begroot. Wellicht is de hoop groter dan werkelijkheid. In 2H win je geen enkele wedstrijd makkelijk. Het beste voorbeeld ligt nog afgelopen week op De Schellen in Nistelrode, waar TGG met drie punten naar Den Bosch vertrok. Heeswijk trainer Marc van de Ven zal het dit jaar nog zonder Wouter van Dijke moeten doen die zijn penitentie van vier wedstrijden uitzit. Maar de Heeswijk-trainer, die door Venhorst speler Tom van den Boogaard als beste trainer ooit in een rubriek bij de collega's van het Brabants Dagblad werd genoemd, zal daar ongetwijfeld wel een plannetje voor verzinnen.



Doelman Kevin van de Laar van Erp

Erp – SSS'18
Voetbalclub Erp zal het, zo wijzen de cijfers, van zijn thuiswedstrijden moeten hebben. Op de vijf verplaatsingen werden er vier verloren met één gelijkspel uit bij Margriet. Een magere uitscore heet dat dan. Zondag komt SSS'18 met Trainer Ruud Vermeer. De voormalige trainer van Boekel Sport kende na een prima start vanaf oktober een behoorlijke dip. De laatste vier ontmoetingen werden allen verloren. SSS'18 speelt donderdagavond het bekerduel thuis tegen Rhode en kan zich revancheren voor de 0-3 competitienederlaag tegen dezelfde Rhode in oktober. André Cornelissen trainer van Erp: "We hebben in uitwedstrijden overigens voldoende gescoord. Soms zat het niet mee net als zondag uit bij Venhorst. SSS'18 zal na de serie verlieswedstrijden zeker gemotiveerd naar Erp komen maar dat geldt ook voor ons. Het moet ook wat mee zitten. Neem Rhode daar veranderd alles momenteel in goud wat ze aanraken. Dat hebben wij niet, maar dat gaat wel komen. We voetballen met vlagen heel goed, daar kunnen doelpunten niet uitblijven. Zondag  is Roel Schouten er niet bij. Hij heeft een liesblessure en ik verwacht hem niet voor na de winterstop." Zondag wordt er op Den Uil om 14.15 uur afgetrapt onder toeziend oog  van scheidsrechter Christ-Stan van Daal uit Bernheze.  

Programma tweede klasse H:
Volharding-Margriet
Emplina-BVV/Tim-infra-H
Helvoirt-Prinses Irene
Rhode-EVVC
Venhorst-WSC
Heeswijk-TGG
Erp-SSS'18

Stand tweede klasse H:
1.Rhode/Van Stiphout10-30
2.EVVC 9-20
3.Prinse Irene 10-15
4.Volharding 9-14
5.Emplina 10-14
6.BVV/Timmermans 10-14
7.SSS'18 10-13
8.Heeswijk 10-13
9.Helvoirt 10-12
10.Erp 10-11
11.Margriet 10-11
12.WSC 9-9
13.TGG 9-8
14.Venhorst 10-7

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant