Trainerswereld in beweging bij het amateurvoetbal
Trainerswereld in beweging bij het amateurvoetbal Foto Peter Kuijpers

Regionale trainerscarrousel begint zich te sluiten in onze regio

Voetbal 302 keer gelezen

Met het naderen van de kerst begint zicht het web rond de trainerswisselingen langzaam te sluiten. Het wordt dringen voor de heren trainers in een wereld waar nu eenmaal meer trainers zijn dan clubs. Voor sommigen een ingecalculeerde bijverdienste, voor anderen een leuke bijbaan.

Door: Peter Kuijpers

Een trant bij clubs de laatste jaren is ook het doorschuiven van een eigen talent naar de eerste selectie. Margriet (Mark Strik) en Volkel (Tom van Dalen) zijn daar voorbeelden van. De verhouding clubs en trainers is al lang niet meer in evenwicht. Het aanbod van trainers is groter dan de vacatures bij clubs die het voor het uitzoeken hebben in de grote trainers-etalage. Als je als trainer een club hebt weten te bemachtigen mag je in de handen wrijven. In het hoogste segment in deze regio staat alleen UDI'19/CSU nog open. De tricolores zijn een open sollicitatieprocedure gestart, wat voor een club als UDI'19/CSU nogal wat wenkbrauwen deed fronzen. Vele trotse Udenaren (en zij niet alleen) zijn van mening dat een club van het allure UDI'19/CSU zelf een trainer moet benaderen.

Flinterdun
Wat is er nog over? In het hogere segment alleen nog UDI'19/CSU en Hoofdklasser Woezik. Bij JVC Cuijk loopt het contract met Ruud Kaiser af. De gesprekken hierover moeten nog plaatsvinden. Bij Heeswijk, in de tweede klasse H, is na het aangekondigde vertrek van Marc van de Ven dit vacuüm nog niet ingevuld. In de derde klasse staan Festilent en Nulandia nog open. Nog een stap lager zijn ASV'33 en FC Uden nog niet voorzien.  Als laatste, uit de vijfde klasse, het Loosbroekse WHV dat nog op zoek is naar een trainer. De spoeling is flinterdun wat voor veel trainers een Sabbatical jaar of langer betekent. Voor het exacte overzicht verwijzen we u naar de trainerscarrousel  op deze site.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant