Heeswijk viert de 0-1 van Bryan van Deursen
Heeswijk viert de 0-1 van Bryan van Deursen Foto Hans Heesakkers Foto's EVVC - Venhorst Eric Elbers

Rhode vindt Waterloo in Oss bij Margriet, knappe zege van Volharding bij BVV/Timmermans

Voetbal 395 keer gelezen

Mark Strik, trainer van Margriet, kon het maar niet genoeg zeggen dat Rhode een goed team is. Feit is wel dat zijn team won en dat telt. Volharding had geen medelijden met BVV en nam de punten mee terug uit Den Bosch. Heeswijk zit in de hoek je weet wel waar die klappen vallen. EVVC won nipt van Venhorst, maar schreef wel drie punten bij. SSS'18 stopte de opmars van Helvoirt en won.

Prinses Irene ontving vanmiddag Emplina. De twee teams deden niet veel onder voor elkaar. Het team van trainer William van der Steen begon sterk, maar gedurende de eerste helft vervlakte het duel wat en waren het de gasten die scoorde: 0-1. Na rust nam Robin Walk een vrije trap (blijft in de familie) waar zwager Koen Bollen met een fikse pantoffel de 1-1 af wist te ronden. Van der Steen: "We werden echt beter in die fase. We wonnen de tweede bal en het vuur in de ploeg kwam terug." In de 70e minuut was het Tim van der Heijden die een voorzet gaf op Jeroen Bekkers die met een ferme kopstoot Prinses Irene op voorsprong kopte. In de 97e minuut werd Bekkers (speelde prima) onderuit gehaald en ging de bal op elf meter. Rolf van den Boogaart miste waarna de scheidsrechter meteen affloot.

Margriet – Rhode 2-1
Het moest een keer gebeuren dat was een voldongen feit, maar de ploeg uit Sint Oedenrode wilde dat zolang mogelijk uitstellen. Bij Margriet hield keeper Danny de Natris Dennis van Ballegooij uit het team. De Natris onderscheidde zich door voor rust een strafschop van Rhode te stoppen. In de tweede helft werd het verschil tussen beide teams wat minder groot. Margriet kon de bal wat langer vasthouden en schiep zich uit de omschakeling  wat kansjes. In de 80e minuut werd het zelfs 1-0 uit een snelle omschakeling door Roy Govers. Toen drie minuten later Rick van Rodijnen er 2-0 van maakte ging het publiek er nog eens goed achterstaan. In blessuretijd kwam Rhode nog tot 2-1, maar daar bleef het bij. Trainer Mark Strik: "Natuurlijk ben ik harstikke blij dat zeker, maar we hadden het met fase moeilijk. Rhode is een heel goed team met uitblinker Geert Oerlemans. Vooral bij de 2-1 kregen we het nog even benauwd, maar daar bleef het gelukkig bij. We gaan nu met een goed gevoel de winterstop in."

SSS'18-Helvoirt 2-1
Eindelijk smaakte het Overloonse SSS'18 in 2H weer eens het zoet van een overwinning. Op sportpark De Raaij klopten de mannen van trainer Ruud Vermeer Helvoirt met 2-1. "We waren in het eerste half uur de betere ploeg maar de gasten werden dreigender en namen de leiding (treffer Rico de Laat, red.)", aldus de Loonse trainer, die zag dat zijn SSS'18 in de 68e minuut langszij kwam. Bas Joosten verzilverde de strafschop. In het laatste kwart waren er kansen over en weer maar gescoord werd er vooralsnog niet. Bij het scheiden van de markt kwam SSS'18 toch op winst. Rennell Luijders schoot de geelzwarten naar de eerste overwinning in vijf wedstrijden. "Misschien wat gelukkig maar er zijn ook veel momenten geweest waarop het ons tegenzat", besluit Vermeer.

WSC – Heeswijk 5-2
WSC bezorgde het bezoekende Heeswijk een lelijk katertje zo op de drempel van de winterstop. Waar Heeswijk in de laatste wedstrijd bij SSS'18 scherp en strijdbaar voor de dag kwam, was dit vandaag op bezoek bij WSC in Waalwijk allerminst het geval. Bryan van Deursen zorgde nog wel voor een vroege voorsprong, maar in een mum van tijd stond het 3-1 voor de thuisploeg. Na rust zat er meer pit in het team van trainer Marc van der Ven, maar de opgelopen schade kon niet meer ongedaan gemaakt worden. WSC scoorde nog twee goals in de omschakeling en Pieter Verbruggen mildeerde de score vanuit een vrije trap naar 5-2.

BVV – Volharding 0-3
Volharding kan met een prima gevoel de winterstop in. De roodwitten boekten vanmiddag in Den Bosch namelijk een overtuigende overwinning bij BVV: 0-3. De bij vlagen uitstekend spelende equipe van trainer Sjoerd van der Coelen had op een zwaar bespeelbaar veld nog veel vaker kunnen scoren, maar de Bekenaren spaarden de thuisclub.Een afgemeten vrije trap van Wouter Evers werd door Nino Janssen, de vervanger van de zieke Roel Gerrits, op juiste waarde geschat: 0-1. BVV creëerde in de hele wedstrijd slechts een schamele mogelijkheid via Guillermo Le Couvreur. Volharding schiep kans op kans en had het duel voor rust al lang en breed kunnen en moeten beslissen, maar liet dat na. De beslissing viel uiteindelijk vrij snel in de tweede helft. De bal kwam voor de voeten van Nino Janssen en die schoot zijn en Volharding's tweede treffer van de middag binnen: 0-2. Halverwege het tweede bedrijf verdween een snoeiharde pegel van Stan Duijkers rakelings naast. Een kleine tien minuten voor tijd maakte een Bossche verdediger hands in het strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Charles Kezer uit Loosbroek niets anders kon doen naar de stip wijzen. De pingel was een prooi voor clubtopscorer Marc van Rens. De Hegelsommer in Vierlingsbeekse dienst schoot onberispelijk raak en bepaalde met zijn vijfde treffer van het seizoen de eindstand op 0-3.

EVVC - Venhorst
EVVC begon sterk in het duel met Venhorst. In die fase kwam het team van trainer Stephan Hesemans ook op voorsprong. Het was Nicky van der Heijden die een afgemeten voorzet van Gerwin van den Boom binnen pofte. Na rust kwam het opportunistisch spelend Venhorst middels een strafschop op 1-1 ,met kansen op 1-2. Frank van den Boogaard bleek een goede doelman in de fase. Een kwartier voor tijd viel alsnog het doek voor de bezoekers. De ingevallen Bart Gerkens raakte de paal uit een voorzet van Roel Bouwens. De rebound was voor de alerte Van de Boom die zijn team naar de uiteindelijke zege schoot. Met nog een joekel van een kans op 3-1 kwam het einde. Geen oogstrelende voetbal wél drie punten.