Mats Grotenbreg. (Foto: FC Oss Media)
Mats Grotenbreg. (Foto: FC Oss Media)

Mats Grotenbreg na debuut en doelpunt: 'Mijn droom is uitgekomen'

Voetbal 252 keer gelezen

OSS | Op 8-jarige leeftijd voetbalde hij in de jeugd van PSV en vanuit Eindhoven maakte hij de overstap naar Vitesse. Afgelopen seizoen verruilde hij Jong Vitesse voor FC Oss en droomde hij van zijn debuut in het profvoetbal. Dat vond afgelopen vrijdag in Doetinchem tegen De Graafschap plaats. Zes minuten voor tijd viel hij in en maakte hij ook nog eens de 1-1. "Wat er toen gebeurde, weet ik niet precies meer. Een ontlading van emotie."

Grotenbreg had er dit seizoen rekening mee gehouden dat hij niet veel zou gaan spelen. "Ik ben pas 19 jaar, ambitieus, maar ook reëel. Door hard te werken en wellicht een beetje geluk komt je kans vanzelf. Dat was tegen De Graafschap het geval." Tijdens het warmlopen werd hij door trainer Klaas Wels geroepen om in te vallen. Niet als links- of rechtsback -zijn favoriete positie- maar als aanvaller. "Ik kreeg de taak mee om te proberen om oorlog te maken. Het was geweldig om vervolgens voor 8.000 man te scoren. Debuteren met een doelpunt voor een mooie Jupiler League-club; mijn droom is uitgekomen."

Volgende doel
Nu zijn debuut een feit is en zijn eerste goal ook, werkt hij toe naar het volgende doel. "Het maakt me niet uit waar ik speel, al ben ik eigenlijk een verdediger. Nu er vanwege blessures voorin meer kansen liggen, richt ik me ook op die plekken. Ik ga voor meer speelminuten en hoop voor het einde van het seizoen mijn eerste basisplaats op zak te hebben."

Verrassen
Vrijdag sluit FC Oss de eerste competitiehelft af met een thuiswedstrijd tegen MVV. "Een taaie tegenstander. Wij willen winnen en gaan voor een plekje in de play-offs. We zijn top begonnen en nog steeds staan we er goed voor. Maar in 2018 gaan we als ons team verder op elkaar is ingespeeld, nog meer verrassen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant