Nikki van der Veen (8) en Lynn Blenckers (5) blokkeren succesvol blij een Apeldoornse aanval.

Laatste duel 2017 levert Flynth FAST puntje op

Sport 483 keer gelezen

GENNEP | Sportief heeft Eredivisionist Flynth FAST de wind nog niet in de zeilen, op het gebied van klantenbinding maakt de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis desondanks stappen. Waar FAST en het bezoekende Coolen-Alterno de punten zaterdagavond verdeelden (respectievelijk 1 en 2 punten) was het publiek de grote winnaar. In de aantrekkelijke, met 2-3 verloren wedstrijd (24-26, 26-24, 22-25 en 7-15) was het debuut van de 17-jarige libero Ellen Willems een lichtpunt.

De Sint Anthonisse die 'geleend' werd van derdedivionist Activia 2 deed haar werk uitstekend. Aan haar spel en houding was niet af te lezen dat zij debuteerde op eredivisieniveau. Na het verloren duel blikte zij nuchter terug: "Het was leuk, en het liep lekker. Nee, zenuwachtig was ik niet."

In een met 300 toeschouwers goed gevuld Pica Mare opende Flynth FAST sterk maar vergat zich uiteindelijk te belonen. Een sterke servicereeks van Nikki van der Veen zorgde voor een voorsprong van vijf punten. Bij 23-19 sloeg de onrust toe. Een aantal discutabele arbitrale beslissingen waren daar ook debet aan. Zo kon Coolen-Alterno met 24-26 de set pakken. Waar Flynth FAST weken geleden een verslagen ploeg geweest zou zijn, hervond het zich in de tweede set. Opnieuw met overtuiging had de ploeg van trainer Ziemba steeds de leiding. Toch was het eerste setpoint voor de bezoeksters. Met een uiterste krachtinspanning voorkwam de Roze Brigade met 26-24 een 0-2 achterstand.
Het opgedane zelfvertrouwen verdween in de derde set als sneeuw voor de zon. Coolen-Alterno sloeg direct een kloof die uitgroeide tot een voorsprong van zes punten. FAST kwam terug maar moest de set met 22-25 aan de gasten laten.
Wie in Pica Mare al dacht aan het kerstreces moest nog even geduld betrachten. De dames van trainer Ziemba hielden geloof in een goede afloop. In een zinderende vierde set pakte FAST de laatste strohalm met 26-24.
In de beslissende vijfde set gaf Coolen-Alterno de thuisploeg het nakijken. Met 7-15 pakten de Apeldoornse speelsters de twee punten. Het ene punt was een te schrale troost voor Flynth FAST, dat moed putte uit het vertoonde spel maar terdege besefte dat er in het nieuwe jaar wel geoogst moet gaan worden.
Trainer Jacek Ziemba discussieerde na afloop met eerste scheidsrechter Broekema over de cruciale beslissingen die nadelig voor Flynth FAST uitvielen. "Die hebben ons de eerste set gekost", aldus de Poolse coach, "Zelf hebben we het in de tweede en vijfde set laten afweten. We hebben opnieuw laten zien dat we een goed niveau kunnen halen, maar wee blijven te wisselvallig."