Hans Lemmens verkoop vuurwerk.
Hans Lemmens verkoop vuurwerk.

"Vuurwerk in Nederland goedkoper en krachtiger"

  •   keer gelezen

CUIJK | "Wist je dat vuurwerk in Nederland goedkoper en krachtiger is dan in Duitsland? Wij hebben zelfs Duitse klanten, die speciaal hier hun vuurwerk komen kopen", vertelt Wim Lemmens, eigenaar van Hans Lemmens Tweewielers in Cuijk. Met het aanbod van Zena, Lesli en een gedeelte van Vuurwerk Totaal hebben zij het grootste vuurwerkassortiment in de regio.

Waar sinds jaar en dag veel consumenten naar Duitsland afreizen om vuurwerk te kopen, is dat volgens Lemmens niet meer nodig. "Van een paar eenvoudige pijlen tot grote cakeboxes – we kunnen tegenwoordig echt concurreren met Duitsland. Dat scheelt in veel gevallen zo al een paar tientjes", vertelt hij, terwijl hij er een Duitse folder bij pakt en de verschillen toont.

"Het verschil tussen het Nederlandse en Duitse vuurwerk zit hem niet alleen in de prijs. Je ziet ook een flink verschil in kracht. Vaak zit in de Nederlandse cakeboxes dubbel zoveel kruit als in de Duitse variant. De effecten zijn dan ook twee keer zo sterk. Draait het daar niet allemaal om? Het moet er goed uitzien; power hebben. Daar kun je in Nederland van op aan. We hebben hier voortaan echt de Belgische kwaliteit. Dat betekent absoluut genieten", aldus Lemmens.
De meterslange stellage vol dummy's imponeert. Wat een keuze: van kleinigheidjes van een paar euro tot grotere pakketten waar het hart van iedere vuurwerkliefhebber sneller van gaat kloppen. Dé topper is volgens Lemmens het New Years Eve Festival. "Die heeft de grootte van een pallet en weeg maar liefst 36 kilo. Die moet je dus echt met z'n tweetjes komen halen. Alle effecten die je maar wilt hebben, zitten in dit pakket. Ruim zeven minuten lang kun je genieten van de meer dan 1500 shots. En dat alles hoef je maar één keertje aan te steken."

Dat is volgens Lemmens sowieso de trend. "Compound cakeboxes zijn het op dit moment helemaal. Die zijn volledig doorgelont, waardoor je ze maar één keer hoeft aan te steken. Dit komt de veiligheid ook ten goede. Daarnaast zijn ze bijna allemaal machinaal van Pyromould gemaakt, waardoor het kruit automatisch gelijkmatig is verdeeld. Hierdoor staat de box stabieler. Daarnaast adviseren wij altijd om gebruik te maken van een vuurwerkbril en aansteeklont."

De fietsenzaak verandert op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december in een ware vuurwerkshop. "We zijn dan van 08.00 tot 20.00 uur geopend. Klanten kunnen dan hun bestellingen ophalen, maar we hebben ook voldoende voorraad voor losse verkoop. Let op dat er landelijk geen enkel verkooppunt op 31 december vuurwerk verkoopt. We starten dan ook een dagje eerder op de 28ste. Laat je je gevens achter in de winkel, dan maak je tevens kans op een pakket ter waarde van 300,- euro!", besluit Lemmens. De zaak is gevestigd aan Gildekamp 17 in Cuijk. Voor meer info bel naar 0485-312716 of kijk op www.vuurwerk-cuijk.nl.

Meer berichten