Foto: Peter Gommans.
Foto: Peter Gommans.

Kaate Mulders (9) wint Kerstloop van Gennep

Sport 1.584 keer gelezen

GENNEP | De 38e editie van de Kerstloop van Gennep kende op de 5,5 kilometer een zeer jeugdige winnares. De pas 9 jaar jonge Kaate Mulders en lid van de organiserende vereniging Gennep Atletiek versloeg alle vrouwen op deze nieuw aangepaste afstand. Met een eindtijd van 23:13 minuten kreeg zij meeste applaus.

De snelste bij de mannen was Sjors van Thielen (Venray) in een tijd van 19:13 minuten. Op de 10 kilometer om de van Neerven Sport 2000 ging de overwinning naar Heinz van Dongen uit Kevelaer (D). Deze atleet loopt ook vaak wedstrijden vergezeld van zijn honden. Door de regen was het Heijense Bos drassig geworden en was het geconcentreerd lopen geblazen. Op de 5,5 kilometer was Mark Jillissen (Molenhoek) wederom de snelste in zijn klasse. Bij de vrouwen boven de 40 was de eerste plaats voor Astrid Castricum (Cuijk). De 10 kilometer met 2 ronden door het Heijense Bos wist Rob Kerkhof (Mill) de eerste plaats voor zich op te eisen in M45+. Hij moest de meerdere erkennen aan de eerder genoemde Heinz van Dongen. Bij de vrouwen op de 10 kilometer ging de overwinning naar Mientje van Haare (Wanroij), voor Marian Kerkhof (Mill).

Opvallend was dat het podium van de vrouwen 40+ sneller had gelopen dan de vrouwen senioren. In deze klasse ging de overwinning naar Faye Pepping uit Nijmegen. De jeugd liet in Gennep afweten, slechts een handjevol jeugd liet zich zien op de 2 verschillende afstanden.

Kijk voor alle uitslagen op www.uitslagen.nl en op www.vitesse08.nl.

Voor meer foto's kijk op de Facebookpagina van Maasduinen Centraal.

Foto: Peter Gommans.
Foto: Peter Gommans.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant