De lichtjesoptocht komt er weer aan. (foto: Bas Delhij)
De lichtjesoptocht komt er weer aan. (foto: Bas Delhij)

Lichtjesoptocht Praolt en Stroalt in 2018

Carnaval 756 keer gelezen

BOXMEER | Nu 2018 ook echt is aangebroken zijn er nog maar enkele weken te gaan voordat de lichtjesoptocht van start zal gaan op zaterdag 10 februari. De start om 19.00 uur is vanaf café 't Vertrek, dwars door Boxmeer en eindigt net voorbij Pub Esser.

Coen de Kleijn is hoofd van de technische commissie van de lichtjesoptocht en vorig jaar voor één jaar Vorst van de BVC. Vanwege deze titel heeft Coen de zeventiende editie op de zaterdag mee mogen maken vanaf de gloednieuwe prinsenwagen. "Echt gaaf", zijn de woorden van Coen. "De sfeer als je daar bovenop staat is werkelijk fantastisch. Ik heb veel bekenden zien feestvieren die ik anders waarschijnlijk niet tegengekomen zou zijn. Nu was ik er getuige van dat iedereen gewoon een geweldige avond had."

Hoge eisen
Ook dit jaar is er weer heel hard gewerkt en is de commissie al weer op weg voor de jaarlijkse keuringen. Zoals al eerder aangegeven is de keuringscommissie streng maar rechtvaardig. "De kwaliteit van de wagens was afgelopen jaar erg hoog en natuurlijk is het een mooi streven om dat dit jaar weer te evenaren", Aldus Barry van Boekel, lid van de technische commissie en een van de leden van de keuringscommissie. "Er zal dus extra gelet worden op uitstraling in het totaal. Als we het over een totaalplaatje hebben dan hoort daar dus ook het trekkend voertuig bij. In het verleden kwam het nogal eens voor dat dit voertuig groter was dan de daadwerkelijk praalwagen. Het mag duidelijk zijn dat dit niet de bedoeling is", legt Barry uit. "Hoe kleiner het trekkend voertuig, hoe makkelijk deze is te camoufleren of beter nog; te betrekken bij de praalwagen zelf. Dan hebben we het over een totaalplaatje en dat zal de score zeker beïnvloeden."

Prijzengeld
De 18e editie zal een grote aantrekkingskracht hebben op gerenommeerde wagenbouwers. De verhoging van het prijzengeld heeft daar natuurlijk alles mee te maken. Waar in de regio maak je nou kans op een prijs van 2000 euro? Daar moet je natuurlijk wel iets voor doen. Het plaatje moet compleet zijn.

Infoavond wagenbouwers
Er is een infoavond voor alle wagenbouwers op donderdagavond 11 januari in Pub Esser. Aanmelden voor deze avond kan via http://www.lichtjesoptochtboxmeer.nl/contact/. En natuurlijk kan je ook even bellen met Kitty Guntlisbergen (06-20179071) Op deze avond zal onder de aanwezigen het "wagenbouwerproviandpakket" verloot worden. Buiten de inschrijving op deze infoavond kan er ook nog via de site www.lichtjeoptochtboxmeer.nl worden ingeschreven tot 21 januari. Daarna is je kans echt verkeken om deel te nemen aan deze grandioze optocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant