Sander Dekkers. (Foto: Arenda Oomen)
Sander Dekkers. (Foto: Arenda Oomen) Foto: Leon Voskamp

Prominent pronkzitting Boxmeer is minister Dekker

Carnaval 497 keer gelezen

BOXMEER | De prominent tijdens de pronkzitting van zaterdag 27 januari is niemand minder dan VVD-minister Sander Dekker. Hij zal aanwezig zijn bij de zitting met als titel 'Wanne Zooi'.

Sander Dekker is sinds 26 oktober 2017 minister voor Rechtsbescherming in het kabinet-Rutte III.

Loopbaan
Van 5 november 2012 tot 26 oktober 2017 was hij staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte II. Van 23 maart 2017 tot 26 oktober 2017 was hij tevens lid van de Tweede Kamer. Bij de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen in 2006 en 2010 was hij lijsttrekker voor de VVD in Den Haag. Van 2006 tot 2012 was hij wethouder in Den Haag. Daarnaast was hij voorzitter van het Rathenau Instituut.

Sander Dekker is geboren in Den Haag en groeide op in de wijk Transvaal als oudste in een gezin met drie kinderen.

Begin jaren tachtig verhuisde het gezin naar Zoetermeer. Daar ging hij naar de Koningin Beatrixschool. Vervolgens ging Sander Dekker naar het Oranje Nassau College waarin hij het VWO doorliep. Dekker studeerde bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden (1993-1999).
Prominent
Dekker is de elfde prominent die Emile Roemer voor BCV De Geitenbok heeft bemiddeld.

"Met het afscheid van Emile hopen wij dat Erik Ronnes het stokje kan overnemen voor de toekomst", laat de organisatie van de pronkzitting weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant