Gerard en Helma
Gerard en Helma

Algemeen Belang Cuijk kiest voor duo-lijsttrekkerschap

Politiek 527 keer gelezen

CUIJK | Tijdens de presentatie van 100 jaar lokale Cuijkse politiek op 12 januari heeft Algemeen Belang Cuijk haar verkiezingsprogramma "Lokaal Sterk" en de eerste zes kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart gepresenteerd. Gerard Stoffels en Helma Pluk zullen als duo-lijsttrekkers de lijst van ABC aanvoeren.

Gerard Stoffels (1) opnieuw als kandidaat wethouder en Helma Pluk (2) als beoogd fractievoorzitter. Raadsleden Stephan Müskens (3) en Ton van Boekel (4) zetten hun werk graag voort. Jean Arts-Beerkens (5), nieuw op de lijst van ABC, maar als voormalig voorzitter van de wijkraad de Valuwe met veel bestuurlijke ervaring en Roy Heijsterman (6) maken de top compleet. Zij worden verder bijgestaan door een mix van jong en oud uit alle wijken en dorpen. In totaal bijna 50 ABC-kandidaten, met jongeren als Sven Robins en Pim Kemperman als aanstormend talent die al in de commissies Bestuur en Ruimte hun kwaliteiten hebben laten zien.

De speerpunten van ABC voor de komende periode zijn "Géén mégafusie Land van Cuijk maar vorming van één gemeente Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert (CGM)"; "Leefbaarheid in kernen en dorpen behouden en waar mogelijk verbeteren"; "Stimuleren van woningbouw in de dorpen - met name voor jongeren en ouderen"; "Vol inzetten op een Duurzaam Cuijk"; "Behoud van een Sociaal Cuijk - leveren van maatwerk in het sociaal domein"; "Één-loket voor alle hulpvragen van inwoners organiseren" en "Verbeteren infrastructuur, met extra aandacht voor fietsers en recreatie". Het volledige verkiezingsprogramma is te lezen op www.abc-cuijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant