Flynth FAST.

Stabiel Flynth FAST pakt driepunter

Sport 458 keer gelezen

SINT ANTHONIS - Eindelijk! Voor het eerst sinds woensdag 25 oktober hebben de dames van Flynth FAST het zoet van een overwinning geproefd. Woensdagavond werd in de Antiviraal in Sint Antonius provinciegenoot Nering Bögel VC Weert met 3-0 (25-22, 25-23 en 25-18) verslagen.

Het team van trainer Ziemba (dat voor het eerst deze competitie uit twaalf speelsters bestond) was zich er terdege van bewust dat het duel tegen Weert gewonnen moest worden.
Toch had die taak geen verlammende werking op de Roze Brigade, waar nieuwkomer Sanne ten Haaf – Van Sambeek als enige niet binnen de lijnen verscheen.
Het ondanks zeven servicefouten stabiel ogende Flynth FAST gaf in de eerste set een riante (15-9) voorsprong uit handen en kwam zelfs op achterstand (17-18). Dat moment achtte trainer Ziemba de tijd rijp op middenaanvalster Joska Fransen in te zetten. De aanvalster zette haar comeback voor eigen publiek luister bij met drie succesvolle aanvallen. FAST keerde het ontij en pakte de eerste set met 25-22.
De setwinst gast de thuisploeg vleugels. Via 12-7, 19-12 naderde de Roze Brigade de 2-0 voorsprong. De gasten gaven zich niet gewonnen en kwamen terug tot 24-23. Flynth FAST had het laatste woord: 25-23.
Ook in de derde set bleef de thuisploeg stabiel. Nering Bögel Weer liep aanvankelijk uit naar 6-9 naar met een time out kreeg Ziemba zijn team weer bij de les. Met 25-18 pakte Flynth FAST de derde set en daarmee ook de driepunter waar zo lang naar gesmacht werd.
Door de winst in het inhaalduel verliet Flynth FAST de laatste plaats, die het drie dagen bezette. Met 15 uit 14 is de ploeg achtste.

De overwinning werd jubelend begroet en deed speelsters, staf maar ook publiek zichtbaar goed.  Aanvalster Joska Fransen was blij met de driepunter, en met de minuten die zij speelde. "Ik had vooraf gezegd, dat wanneer ik in zou vallen, ik de bal erin zou slaan. Dat gebeurde. Het geeft een heerlijk gevoel dat ik weer een bijdrage kon leveren.
Ook trainer Ziemba deed de winst zichtbaar goed. "Deze winst is belangrijk voor iedereen. We zijn er nog niet maar we gaan in de goede richting."

Zondag speelt Flynth FAST opnieuw in Sint Anthonis. Tegenstander is dan Springendal Set Up'65. Ook deze partij dient Flynt FAST te overwinnen. De wedstijd in de Activiahal begint om 15.00 uur.