De deelnemers van vorig jaar.
De deelnemers van vorig jaar.

Doe mee met een cursus hardlopen voor beginners

Sport 748 keer gelezen

BOXMEER | Beginnen met hardlopen op een verantwoorde manier? Doe dan mee met de hardloopcursus voor beginners bij Atletiekvereniging Sporting Boxmeer. "We vinden het belangrijk dat je op een gestructureerde manier blessurevrij leert hardlopen", laat de verening weten.

"In onze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: warming-up en cooling-down, hardlooptechniek, het voorkomen van blessures, voeding, schoenen en kleding. Met deze goede basis blijft hardlopen ook op de lange termijn leuk", aldus de atletiekvereniging.
In twaalf weken leren de deelnemers om 5 kilometer achter elkaar te rennen. De cursus wordt gegeven door Atletiekunie gecertificeerde looptrainers. De afsluiting bestaat uit een loop van 5 kilometer om donderdag 17 mei. Na afloop ontvangen de deelnemers een veiligheidshesje van A.V. Sporting Boxmeer.
Er is een beginnerscursus in Boxmeer en eentje in Overloon. In Boxmeer vinden de trainingen plaats op woensdagavonden om 19.00 uur. De eerste training start op woensdag 21 februari op het atletiekveld aan de Graafseweg 36. Er is ruimte voor maximaal 25 hardlopers.
In Overloon vinden de trainingen plaats op zaterdagochtenden om 09.00 uur. De eerste training start op zaterdag 24 februari bij sporthal De Raaijhal, Raaijweg 15-17. Er is ruimte voor maximaal 25 hardlopers.
Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden via email noodzakelijk. Geef daarbij ook even aan of de aanmelding voor Boxmeer of Overloon is. Deelname kost 40 euro. Als je na de cursus besluit lid te worden van A.V. Sporting Boxmeer zal dit bedrag in mindering gebracht worden op de lidmaatschapskosten. Voor vragen of aanmelden mail naar beginnerscommissie@avsportingboxmeer.nl.
Voor meer informatie over deze beginnerscursus bezoek: www.avsportingboxmeer.nl of www.facebook.com/avsportingboxmeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant