Lisa Kersten (nr.10) heeft blokkerend gescoord voor Flynth FAST.

Flynth FAST pakt weer driepunter

Sport 317 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Eredivisionist Flynth FAST heeft de 'week van de waarheid' met verve doorstaan.  Met twee 3-0 overwinningen op directe concurrenten klautert de ploeg van trainer Ziemba overeind. Zondagmiddag toonde Flynth FAST aan dat een overwinning heilzaam werkt. Springendal Set Up'65 kan daar van meepraten. De bezoekers uit Ootmarsum hadden met 25-15, 25-23 en 28-18 weinig in te brengen in de Actviahal.

De speelsters van de trainers Ziemba en Kailola waren er goed van doordrongen dat het karwei met de midweekse winst op Nering Bögel Weert pas half geklaard was. Ook Springendal Set Up'65 moet verslagen worden om uitzicht te houden op de kampioenspoule. Met die instelling verscheen Flynth FAST binnen de lijnen.

De ruim 300 toeschouwers zagen dat na servicebeurten van Lynn Blenckers en Nikki van de Veen een forse kloof geslagen was. Passend, verdedigend en aanvallend; op alle fronten was de thuisclub sterker.
 Set Up'65 wilde in de tweede set orde op zaken stellen. De bezoekers liepen uit naar 1-5 en 12-15 maar zij slaagden er niet in Flynth FAST van zich af te schudden. Vanaf 15-15 nam de thuisploeg het oer over. Met de debuterende Sanne ten Haaf- van Sambeek binnen de lijnen hield de Roze Brigade de zenuwen in bedwang. Met 25-23 nam FAST een 2-0 voorsprong.
Gaf de setwinst Flynth FAST vleugels, bij Springendal Set Up '65 was de geest uit de fles. De Overijsselse dames werden snel op een straatlengte achterstand gezet. Via 6-0, 12-2 en 19-12 stoomde Flynth FAST door naar 25-18 en de 3-0 overwinning.

De overwinning geeft Flynth FAST lucht in de race om een ticket voor de kampioenspoule. De Roze Brigade bezette woensdag nog de laatste plaats, na zondag is zij zesde in de Eredivisie.
Trainer Jacek Ziemba deelde zijn speelsters complimenten uit. "De meiden hebben de opdracht tot in perfectie uitgevoerd. Het huiswerk is goed gedaan."
Passer/loper Cveerle van den Heuvel die net als captain Steffie Janshen, die een solide wedstrijd speelde, dichtte het resultaat toe aan het collectief.  "We hebben het samen gedaan. Het is niet belangrijk wie de punten scoort. We werken voor elkaar en zijn bereid voor elkaar te werken."