Afbeelding

Zestiende lichtjesoptocht in Well wordt groot spektakel

Carnaval 603 keer gelezen

WELL | Het dorp Well wordt maandag 12 februari weer omgetoverd tot een kleine 'lichtjesstad'. 

Alle straatverlichting wordt gedoofd, zodat de Well-lichtoptocht voor de zestiende keer door de aardedonkere straten kan trekken. In de Well-lichtoptocht, regionaal bekend als een optocht van hoogwaardige kwaliteit, zijn creaties en deelnemers op spectaculaire en soms op vertederende wijze verlicht. Iedereen is welkom om te kunnen genieten van een avond vol sfeer en gezelligheid. Het startsein wordt gegeven om 19.00 uur middels het afschieten van een lichtkogel. De optocht zal rond 21.00 uur eindigen.

Gratis toegang
Toegang tot deze optocht is gratis, maar wel wordt hier vooraf gegaan met een zogenaamde 'klingelbuul'. Een groep enthousiaste vrijwilligers zal middels de opvoering van 'n kort toneelspel en voorzien van mooie sfeerverlichting, deze 'klingelbuul' aankondigen. U kunt hierin dan een vrijwillige bijdrage geven, die ten goede zal komen aan de deelnemers.  

Jury
Presentatoren zorgen op vijf plaatsen langs de route voor passend commentaar op de voorbijtrekkende deelnemers uit de hele regio. Om de hoge kwaliteit van de Well-lichtoptocht te waarborgen, zijn er dit jaar wederom maximaal 60 startplaatsen afgegeven, waaronder ook nu weer nieuwe deelnemers. Met in totaal ruim 1000 deelnemers zullen zo'n vele duizenden lampjes door de donkere straten trekken, wat garant zal staan voor verrassend mooie effecten! Alle creaties worden door een deskundige jury beoordeeld. Er zijn 4 categorieën te onderscheiden: enkelingen, kleine groepen, grote groepen en wagens.

Route
De route is Papenbeek, Kasteellaan, Sterrenbos, Weverstraat. Daarna Klokkemakerstraat,  't Zand, Sterrenbos en op het einde van de Elb. Franssenstraat dan de ontbinding.

Lichtjesbal
Een gezellige en sfeervolle lichtoptocht hoort natuurlijk op passende manier vervolgd te worden, wat zal plaatsvinden in de vorm van een 'lichtjesbal' in MFC de Buun. Entreekaartjes hiervoor zijn te bestellen via de website, maar ook aan de dagkassa. Let wel, vol is vol. 

Prijzen
Op het lichtjesbal vindt dan de prijsuitreiking plaats, met daarbij ook een publieksprijs. Wie vanuit het publiek de juiste winnaar heeft voorspeld, maakt kans op een weekeindje in het vakantiepark Center Parcs 'Limburgse Peel' America. DJ Frans zal zorg dragen voor de passende sfeer en rond 23.30 uur zal een gastoptreden plaatsvinden van: De Coronas. Voor meer informatie kijk dan op de website www.maasjoerts.nl, de facebookpagina CV de Maasjoerts of twitter via @lichtjesoptocht.

Samenwerking
Sinds enkele jaren is er een samenwerkingsverband met de organisatie van Halfvastenoptocht Afferden en oa zijn de reglementen onderling afgestemd. Mbt. de veiligheid zullen de regels streng in acht worden genomen. Bij misdragingen of geluidsoverlast, worden aan betreffende deelnemers gele dan wel rode kaarten toegekend, waarbij de gevolgen doorwerken voor de daaropvolgende optocht (eventueel het volgend jaar), wat als consequentie uitsluiting van deelname kan betekenen. Ook is voor beide optochten met betrekking tot veiligheid de plicht, dat 2 leden van een groep een veiligheidshesje dragen. Zij begeleiden hun creatie en zijn tevens het aanspreekpunt tijdens de optochten.

Voor de hoogst scorende creatie (totaal bij beide optochten) wordt door beide organisaties een 'Hvoo-Wellicht-beker'' beschikbaar gesteld en uitgereikt tijdens de prijsuitreiking in de Halfvasten-feesttent in Afferden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant