MHV '81 wint van MIC2

Sport 325 keer gelezen

MILL - Op zaterdag 27 januari 2018 speelde dames 1 van MHV'81 een thuiswedstrijd, tegen de dames van MIC2. MHV stond met 15 winstpunten op de 5e plaats, MIC2 stond met 6 punten onderaan de ranglijst

Om 20.00 uur begon de wedstrijd met een eerste doelpunt voor de thuisploeg. Al binnen enkele minuten volgde de eerste 7 meter en een 2 minuten tijdstraf voor MIC2. De stand ging de eerste 10 minuten gelijk op, maar MHV zette de versnelling wat hoger en kon 3 punten los komen.

Het scheidsrechterskoppel liet niet veel toe, waardoor er drie 7 meter achter elkaar volgden. Alle drie werden benut, twee aan de kant van MIC2 en één voor MHV. Wederom ging de stand gelijk op. MHV wist echter toch een gat te slaan door de scoren vanaf verschillende posities. Hierdoor konden ze met 5 punten verschil de rust ingaan, 17-12.

De twee helft begon slordig bij de Millse dames. Ze maakten veel afspeelfouten, wat weer zorgde voor balverlies. De doelpunten werden wel gemaakt, maar de dames van MHV kwamen maar niet in de wedstrijd. Ook in de dekking kregen ze het spel van MIC2 niet onder controle. Hierdoor wist de uitploeg tot 3 punten verschil te komen, wat nog even voor spanning in de wedstrijd zorgde. Ondanks dat kon MIC2 niet dichterbij komen. Net als de 1e helft, werden er weer veel 7 meter straffen gegeven aan beide teams. Het totaal aantal 7 meters aan het einde van de wedstrijd was dan ook zestien, acht voor beide teams. Hiervan werd de laatste aan Millse kant gemist, wat de eindstand op 31-26 bracht.

Volgende week zaterdag 3 januari 2018, speelt MHV dames 1 een uitwedstrijd tegen ESC'90 uit Stein. Een ploeg die in de top 3 van de ranglijst meedraait.