Afbeelding

Carnaval in de Kiepekoi 't Leker

Carnaval 704 keer gelezen

LEDEACKER | Ledeacker- Carnavalsvereniging De Hanen gaat dit jaar voor het eerst alle dagen carnaval vieren in hun eigen Dorpshuus, wat in die dagen omgebouwd wordt tot een ware "Kiepekoi"!

Door het wegvallen van de plaatselijke horeca, waar CV de Hanen jarenlang met heel veel plezier carnaval heeft mogen vieren, staat de vereniging dit jaar voor een nieuwe uitdaging. Een locatie vinden t.b.v. de Boerenbruiloft en het Carnavalsbal na de optocht.

Omdat CV de Hanen ieder jaar weer een uniek en een te gek carnavalsfeest voor de gehéle Lekerse dorpsgemeenschap organiseert en al een aantal andere leuke activiteiten in 't Dorpshuus organiseert, was de keuze om deze activiteiten in eigen Lekers Dorpshuus te organiseren snel gemaakt. 'T Dorpshuus is namelijk lekker dichtbij, veilig en goed toegankelijk voor iedereen, van de aller jongsten tot de aller oudsten carnavalsvierders onder ons.

Voor deze carnavalsdagen heeft CV de Hanen 't Dorpshuus omgetoverd tot een echte "Lekerse Kiepkoi" waar er flink op los gekakeld kan worden tijdens een gevarieerd programma met leuke activiteiten.

Zo wordt op zaterdag avond begonnen met de Boerenbruiloft van Gijsbert van Asseldonk en Suzan Versteeg. Zij zullen nadat er diverse bezwaren zijn weg gewerkt, door een nog onbekende "Ambtenaar" in de onecht worden verbonden.

Op zondag direct na de optocht in Sint Anthonis is het "Hanenbal in de Kiepekoi" met van 16:00 – 17:00 uur een "Happy Hour" (2 consumpties voor de prijs van 1) en een verassend "Gouden Ei Prijzenfestijn". Lekerse inwoners hebben reeds bij het bezorgen van de carnavalskrant een "Gouden Ei" ontvangen. Ook tijdens de optocht in Sint Anthonis zullen deze "Gouden Eieren" uitgedeeld worden. Tegen inlevering van zo'n ei tijdens het Hanenbal zijn er leuke prijzen te winnen!

Gezien het groot succes van vorig jaar is er op de maandagavond "de Lekerse Avond 3.PUL" waar een wedstrijd "Bierpul schuiven" op een grote baan wordt gehouden! Later op deze avond komt Tonprater Freddy van den Elzen de lachspieren nog even oprekken met een te gekke Buut!

En als afsluiter op de dinsdag bent u van harte welkom op het "Kuukenbal" in de Kiepkoi. Een leuke activiteit voor alle kinderen, papa's, mama's, opa's, oma's en al het ander kakelend en kuukelend volk! Tijdens deze middag zullen de kinderen de strijd aangaan op de Megasch(u)ijf wedstrijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant