Beeld uit de heenwedstrijd
Beeld uit de heenwedstrijd

Kan UDI'19 tegen Baronie winst bij Gemert een vervolg geven?

Voetbal 205 keer gelezen

UDEN| Sam Wassenberg zei het onlangs al: "UDI'19 heeft al vaker voor een positieve verrassing gezorgd als niemand het verwachtte". Hij kreeg gelijk want in Gemert lieten de Parkzichters zich ineens van de goede kant zien door op frisse wijze Gemert vrij simpel aan de kant te zetten met 1-3. Het betekende een heerlijke opsteker voor de Udenaren die dit jaar nog weinig steuntjes in de rug hebben mogen ontvangen. Een blik op de ranglijst leert de geoefende kijker dat er niet veel nodig is om makkelijk een flinke stap naar boven te maken. Dan moet er om te beginnen zondag wel van Baronie worden gewonnen.

Er is op deze plek al genoeg geschreven over het falende technische beleid bij UDI'19 dus daar gaan we het niet meer over hebben. De spelers verdienen momenteel een pluim betreffende het enthousiasme men uit de winterstop is gekomen. Het zag er zondag allemaal fris en fruitig uit. Natuurlijk was de ultra-snelle 0-1 van Sam Wassenberg een lekkere opsteker maar vooral na de pauze lieten de Udenaren gewoonweg goede combinaties zien. Zo waren Roald van Hout en Sam Wassenberg voorin prima op dreef en levensgevaarlijk maar ook bijvoorbeeld Tim Wolf speelde sterk op het middenveld. Achterin gaf men niet zoveel weg met daarbij een opvallende rol voor de uitstekend spelende linksachter Jaap Kerkhof. In de laatste fase van de wedstrijd kon trainer Bert Ruijsch ook eindelijk logische invallers als Luuk Meulink, Hidde van Dongen en Knud van den Heuvel van de bank halen. Er stond weer een volwaardige selectie die eigenlijk met iedereen de degens kan kruisen op dit niveau. 

Baronie
Nu is het nog zaak voor de tricolores om dat over een langere periode vol te houden. Zondag wacht Baronie dat de heenwedstrijd in Breda met liefst 3-0 wist te winnen. Het was zo'n typische onnodige nederlaag voor de Udenaren die voor de pauze domineerden zonder echt door te drukken en daarna uit het niets een paar goals tegen kregen waarvan je denkt: "Hoe is het mogelijk?'.  Frustrerend dus. Het goede nieuws is dat UDI'19 zondag op eigen veld (aanvang: 14.00 uur!) de kans krijgt een en ander recht te zetten. Wie weet wat er dan daarna nog allemaal voor goeds kan gebeuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant